Search
 
6/30/2010

ICORN - International Cities of Refuge Network


ICORN, det internasjonale fribynettverket, ble etablert for å tilby forfulgte forfattere et fristed, eller en friby, hvor de skal kunne skrive og uttrykke seg fritt, uten å frykte for å bli sensurert eller kneblet. ICORN formidler forfattere til fribyene, og bidrar til kommunikasjon mellom fribyene og forfatterne som til enhver tid er en del av nettverket.

ICORN ble opprettet i 2006 som et prosjekt på Sølvberget, Stavanger kulturhus. I januar 2010 ble ICORN offisielt etablert som en uavhengig, internasjonal medlemsorganisasjon. Et internasjonalt styre er valgt for den nye organisasjonen, og generalforsamlingen, bestående av representanter fra medlemsbyene. Styremedlem i Norsk PEN, Peter Normann Waage, er oppnevnt som observatør i ICORNs styre.

ICORNs administrasjonssenter i Stavanger drives i nært samarbeid med de andre norske fribyene, samt Norsk PEN og PEN International. Det er Writers in Prison Committee i PEN International som har oversikt over forfattere som er forfulgt og trenger beskyttelse verden.


 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use