Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Massiv kritikk av Etiopias brudd på menneskerettigheter
Hika Fekede Dugassa, etiopisk forfatter og universitetslektor, var til stede da Etiopia var gjenstand for høring i FNs menneskerettighetsråd 6. mai 2014. Etiopia fikk mye kritikk for manglende gjennomføring av sine menneskerettighetsforpliktelser. Dugassa har skrevet en omfattende rapport fra høringen der han også stiller spørsmål ved om høringen i det hele tatt har noe for seg.
De palestinske journalistene Duhair og Gareib er drept
I en pressemelding 29. juli rapporterer The Palestinian Center for Development and Media Freedoms (MADA) om drapet på de palestinske journalistene Ezat Abu Duhair og Baha Kamel Gareib. Norsk PEN fordømmer drapene på journalistene og israelernes målrettede angrep på palestinske mediehus og journalister. Israelske myndigheter må tillate journalister å bevege seg fritt og de må anerkjenne de palestinske journalistenes rett til å rapportere fritt om hva som skjer i regionen. Drapene er en påminnelse om at myndighetene på begge sider av konflikten må gjøre sitt ytterste for å beskytte pressefolk.
Hviterussland: Ales Bialiatski er fri!
Den hviterussiske skribenten og menneskerettighetsforkjemperen Ales Bialiatski ble 21. juni sluppet ut av fengselet han hadde sittet i siden 4. august 2011.  Bialiatski er en av Norsk PENs æresmedlemmer.  Se en kort video fra hans tilbakekomst til Minsk her.
Norsk PEN støtter internasjonal uttalelse om internet og MR
Norsk PEN har sluttet seg til en internasjonal uttalelse om menneskerettigheter og internet.  Uttalelsen er støttet av 48 organisasjoner og formidlet til FNs Menneskerettighetsråd av initiativtageren, ARTICLE 19.
Oslo – en by for forfulgte forfattere
På eget initiativ har Norsk PEN valgt å uttale seg om bibliotekmeldingen «Borgernes bibliotek. Bibliotekplan for Oslo kommune i perioden 2014 til 2018» som kulturbyråd Hallstein Bjercke la frem i mars i år.  Meldingen er ikke lagt ut på høring, men Norsk PEN fant det allikevel fornuftig å dele noen betraktninger med Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune.  Det gjelder særlig fribyforfatterordningen, samt varsel om nedlegging av to bibliotekfilialer på Nordtvet og Bjerke. 
Historien om Gezi-demonstrasjonene i Istanbul i fjor er nå tilgjengelig online
Visste du at den første personen som protesterte mot ødeleggelse av Geziparken ikke var blant fjorårets demonstranter, men en mann som protesterte mot bygging i parken for seks tiår siden?
Det rettsløse Tyrkia
"Vi som er blitt glad i og fascinert over Tyrkia som folk og kultur blir nedstemt over å følge utviklingen de siste årene, og ikke minst de siste månedenes maktkamper", sier Norsk PENs leder William Nygaard i en kronikk som kommer på trykk i Klassekampen 30. mai.
Page 1 of 27First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use