Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Bloggeren Niloy Chakrabarti drept i Bangladesh

7. august ble den bangladeshiske bloggeren Niloy Chakrabarti brutalt myrdet i sitt hjem. Chakrabarti, også kjent som Niloy Neel, er den fjerde sekulære blogger som er blitt drept i Bangladesh i år.

Ikke la dem piske ordet!
"La oss rope med hvert piskeslag som Raif mottar! La oss ikke være stille! Taushet i en slik situasjon er som samtykke. Stortinget må åpne sine dører for våre stemmer og for Raifs rop om hjelp," sa forfatter og styremedlem i Norsk PEN Soudabeh Alishahi i en appell foran Stortinget 11. juni. Appellen ble holdt i anledning en større demonstrasjon til støtte for Raif Badawi.
Justismyndighetene og dokumentarfilmskapere

PSTs rassia og beslag i upublisert materiale fra dokumentarfilmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen er utilbørlig og en trussel mot ytringsfriheten og filmskaperes frihet. Virke Produsentforeningen har reist spørsmål til Justisminister Anundsen om dette innebærer en ny og endret praksis fra norske myndigheters side.

Fridom for Khadija Ismailova

Fredag 12. juni startar dei første europeiske olympiske leikane i Baku, der Norge stiller med i overkant av 50 utøvarar. Same kveld spelar Norge landskamp mot Aserbajdsjan på Ullevål stadion. Med denne merksemda rundt Aserbajdsjan er det viktig å minne om at dette landet vert styrt av eit terrorregime. 

Anders Hegers folketale på Norsk Litteraturfestival: "Ordene og friheten"
"Jeg står her som mangeårig aktivist i og medlem av den internasjonale PEN klubben – en verdensomspennende ytringsfrihetsorganisasjon for og av forfattere og skribenter fra mer enn 100 land", sa tidligere leder i Norsk PEN, nå styremedlem i PEN International, Anders Heger, da han holdt folketale på Lillehammer forrige uke.
Varslerdagen 3. juni: Stå opp for sannheten!
Vi trenger varslere - whistleblowers - i samarbeid med gode journalister. Demokratier må ha informerte innbyggere og sann informasjon. Masseovervåkning og makt uten kontroll skaper usikre og farlige samfunn. Varslere er demokratiets sikkerhetsventiler og trenger støtte og sikres anonymitet. Fem kjente amerikanske whistleblowers med Pentagon-papirenes varsler Daniel Ellsberg i spissen besøker oss den 3. juni - og møter norske varslere og demokratiforkjempere.
Ananta Bijoy Das brutalt myrdet - var invitert til Sverige
Den bangladeshiske forfatteren, redaktøren og bloggeren Ananta Bijoy Dash ble invitert av Svensk PEN for å holde en tale om ytringsfrihetens vanskelige kår i Bangladesh på Pressefrihetens Dag 3. mai. Den svenske ambassaden i Dhaka fryktet at Ananta Bijoy Dash skulle søke asyl, og nektet ham visum. Tirsdag denne uken ble Dash brutalt myrdetNorsk PEN støtter Svensk PENs krav til Sveriges ambassade om å gi en grundig og troverdig forklaring på hvorfor Dash ble nektet visum.
Page 1 of 34First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use