Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
4. mai: Pressefrihetens Dag 2015

På Pressefrihetens Dag 2015 viser vi en utstilling av Charlie Hebdo-karikaturer fra Avistegnernes Hus i Drøbak, tegnet etter terrorangrepet, gir en status for pressefriheten i verden i 2015 og debatterer karikaturer, blasfemi, terror og selvsensur.  Arrangert i samarbeid med presseorganisasjonene, Fritt Ord og UNESCO-kommisjonen.

Årets årsmøteforedrag markerer 100 år siden folkemordet på armenerne
Norsk PEN inviterer til årsmøteforedrag og debatt der den tyrkiske forleggeren og fribyforfatteren Ragip Zarakolu holder foredraget "The Actuality of Armenian Genocide after 100 Years/The Results of Denial".  Foredraget etterfølges av tekstopplesning og paneldebatt.
Norsk PEN støtter den svenske utenriksministeren
"Vi konstaterer med stor tilfredshet at den svenske regjeringen, ved sin utenriksminister Margot Wallstrøm, har besluttet å avslutte våpenavtalen Sverige har hatt med Saudi-Arabia" sier Norsk PEN i en pressemelding og konstaterer samtidig at norske politikeres taushet i Badawi-saken er nedslående.
Fem forfulgte poeter på Verdens poesidag 21. mars

Norsk PEN vil sammen med PEN International markere Verdens poesidag 21. mars ved å presentere fem poeter som er blitt brakt til taushet. Fengslede Forfatteres Komité vil aksjonere for hver enkelt av disse poetene ved å skrive appeller til styresmaktene i de respektive landene. Samtidig oppfordrer vi alle til å underskrive PENs opprop om å løslate poetene.

Ein medmenneskelig appell til HKH Kronprins Haakon
Norsk PEN er, som mange andre humanitære organisasjonar, opptatt av den saudiarabiske bloggaren Raif Badawis skjebne. I mai i fjor blei han dømt til 10 års fengsel og 1000 piskeslag for å ha fornærma islam. Den 10. februar besøkte Prins Charles av England Saudi-Arabia, og i eit møte med Kong Salman bad han om nåde for Badawi. Vi appellerer med dette til Det norske kongehuset om å gjere det same. Se hvem som støttet appellen til Kronprinsen her.
Velkommen til 8. mars-foredrag på Litteraturhuset
Hver dag giftes 37 000 jenter under 18 år bort, de fleste mot sin vilje. Dette skjer med 1 av 3 jenter i utviklingsland, og det bryter med barns rettigheter. Barneekteskap fratar ofte jenter retten til utdanning, det utsetter jentene for graviditet og fare ved fødsel og det fratar dem retten til selv  å velge sin framtid. Dette er tema for den tyrkiske forfatteren Canan Arins foredrag på Litteraturhuset 8. mars kl 16.00, arrangert i samarbeid med Plan Norge.
William Nygaard: Hviterussland - et fortjent rykte?
Lukaschenko og hans disipler råder over alt i det hviterussiske samfunnet. Det propaganderes, lyttes, kontrolleres, straffebeskattes, fengsles, tortureres om ønskelig og de grove kriminelle henrettes. Du fører slett ikke en politisk samtale i en hotellresepsjon. Du kritiserer ikke presidenten.  Dette sier PEN-leder William Nygaard bl.a. i en kronikk i Dagbladet 23.02, skrevet etter et besøk i Minsk tidligere denne måneden.
Page 1 of 32First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use