Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Norsk PEN ber Faremo sørge for at Snowdens asylsøknad vurderes på nytt
Med henvisning til artikkel 14 i FNs Menneskerettighetserklæring ber Norsk PEN justisminister Grete Faremo instruere UDI om å vurdere Edward Snowdens asylsøknad på nytt.
Hege Newth Nouri ny, nasjonal koordinator for fribyene
Styret i Norsk PEN har ansatt Hege Newth Nouri i stillingen som ny, nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere.  Stillingen er ment som en service-stilling for byene og forfatterne, men skal også bidra til å gjøre fribyordningen mer kjent i offentligheten.
Norsk PEN ber Faremo ta ansvar for afghanske tolker
I et brev til justisminister Grete Faremo i dag står det blant annet at "Norsk PEN ser med stor bekymring på den avvisende holdningen regjeringen har vist overfor de 50 afghanske tolkene som har søkt om beskyttelse i Norge, etter å ha bidratt på avgjørende måte til den norske innsatsen i Faryab."
Kvinnelige journalister og ytringsfrihet
Denne uken var kvinnelige journalister fra blant annet Afghanistan, Indonesia og Midtøsten samlet i Oslo for å diskutere de mange utfordringer de møter i sitt daglige arbeid. Det ble også tid til å møte statsministeren.
PEN og Journalistlaget etterlyser "forsvunnet" norsk-palestinsk journalist
Den palestinske journalisten Moheeb Alnawaty, som har bodd i Norge med sin familie siden 2008, ble meldt savnet i Syria i januar 2011.  Iflg. Interpol ble han fengslet av sikkerhetshensyn.  Alnawaty fikk norsk statsborgerskap in absentia i 2012.  I et brev til syriske myndigheter ber nå NJ og Norsk PEN om hans umiddelbare løslatelse.
Oslo 10 og 11.06: Stor konferanse knyttet til stemmerettsjubileet
I forbindelse med markering av stemmerettsjubileet inviterer Norsk PEN i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus til konferansen Women’s Suffrage – Women’s Voices på Litteraturhuset i Oslo
10 år med afghansk PEN
Fra 5. til 12, mai besøkte en delegasjon fra Norsk PEN Afghanistan. Anledningen var tiårsjubileet til Afghansk PEN. Denne søsterorganisasjonen ble til i 2003, da Eugene Schoulgin og Elisabeth Eide besøkte landet og etter få dager satt med et femtitalls forfattere som ville danne et afghansk PEN-senter.
Page 10 of 30First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use