Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Füsun Erdoğan og fem andre tyrkiske journalister får livstidsdommer

En domstol i Istanbul avsa tirsdag en kjennelse i den såkallte MLKP-saken der seks journalister ble dømt til fengsel på livstid.  Norsk PEN ber medlemmer av den norske delegasjonen som nå er på statsbesøk i Tyrkia, om å reagere skarpt overfor sitt vertskap.

23. november: Den internasjonale dagen mot straffefrihet

Når en person opptrer med straffefrihet, betyr det at handlingen ikke får konsekvenser. Trusler, trakassering, angrep og drap forblir ustraffet.  I de siste 10 årene er mer enn 500 journalister blitt drept. Når journalister er blitt drept går morderne fri i 9 av 10 tilfeller.  Utallige andre borgere, kunstnere, bloggere, musikere og journalister er blitt trakassert, truet, torturert, skremt, fengslet for å utøve sine grunnleggende menneskerett - å uttrykke seg fritt. De fleste forbrytelser mot ytringsfriheten forblir ustraffet.

Syrisk-norsk møte 4. og 5. november UTSATT
Det er dessverre enkelte av våre syriske gjester som ikke har fått innvilget visum i tide.  På denne bakgrunn har Forfatterforeningen og Norsk PEN besluttet å utsette dette arrangementet til en gang på nyåret 2014.  Vi beklager og kommer tilbake med mer informasjon senere.
Samlet PEN-kongress tar skarpt avstand fra ulovlig overvåkning
En samlet PEN-kongress oppfordrer nå regjeringene i USA, og regjeringene i Storbritannia og alle andre regjeringer som deltar i, hjelper, drar nytte av, eller viderefører National Security Agency PRISM program, å gjennomføre en full, uavhengig og åpen granskning av alle slike programmer, slik at de er i samsvar med nasjonale og internasjonale lover.
Norsk PEN gratulerer Deeyah

Fjorårets Ossietzkyprisvinner Deeyah vant i tirsdag 2. oktober den prestisjetunge Emmy-prisen for beste internasjonale TV-dokumentar med sin rystende dokumentar om æresdrap -  «Banaz – a love story.»  Norsk PEN gratulerer.

TYRKIA: Norsk PEN ber kongen utsette statsbesøket
I et brev som ble levert til slottet 25. september ber Norsk PEN Kong Harald om å avlyse det planlagte statsbesøket i Tyrkia.  "Norsk PEN advarer mot de konsekvensene besøket kan få i form av styrket legitimitet for regimet og en tilsvarende svekket situasjon for alle som kjemper for ytringsfrihet og fengslede skribenter", står det blant annet i brevet.
Anders Heger valgt til styremedlem i PEN International

Norsk PENs mangeårige leder, skribent, forfatter, journalist, aktivist og forlegger Anders Heger, ble sist uke valgt inn i PEN Internationals styre under organisasjonens 79 kongress i Reykjavik.

Page 10 of 32First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use