Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Oslo 10 og 11.06: Stor konferanse knyttet til stemmerettsjubileet
I forbindelse med markering av stemmerettsjubileet inviterer Norsk PEN i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus til konferansen Women’s Suffrage – Women’s Voices på Litteraturhuset i Oslo
10 år med afghansk PEN
Fra 5. til 12, mai besøkte en delegasjon fra Norsk PEN Afghanistan. Anledningen var tiårsjubileet til Afghansk PEN. Denne søsterorganisasjonen ble til i 2003, da Eugene Schoulgin og Elisabeth Eide besøkte landet og etter få dager satt med et femtitalls forfattere som ville danne et afghansk PEN-senter.
William Nygaard valgt til ny leder i Norsk PEN

Forlegger og tidligere Aschehoug-direktør William Nygaard ble i dag valgt til ny leder i Norsk PEN.  Nygaard har sittet i styret i en årrekke og erstatter nå Anders Heger som går av etter å ha ledet Norsk PEN siden 2007.

Mexico: Bloggere risikerer livet for å dokumentere krig mot narkotika
Senere i vår kommer det ut en bok der de anonyme bloggerne bak nettstedet "Blog del Narco" forklarer hvorfor de risikerer livet for å dokumentere Mexicos dramatiske krig mot narkotikakartellene.  De håper å fortsatt være i live når boken kommer ut.  Les deres dramatiske historie.  Se også artikkel i The Guardian.
Egyptiske kunstnere, skribenter og journalister ber om støtte i kampen for full ytringsfrihet

Den egyptiske organisasjonen National Committee for Defense of Freedom of Expression (NCDFE) består av noen av landets mest fremtredende forfattere, journalister og andre som jobber innen media og kunst. De ber nå verdensamfunnet om støtte til forsvar for ytringsfriheten.  «Den viktigste grunnen til at vi dannet denne organisasjonen for et år siden var vår dype bekymring over ytringsfrihetens stilling i Egypt», sier NCDFE i en internasjonal appell.  Norsk PEN stiller seg bak oppfordringen.

Krev full frihet for iranske journalister og nettskribenter
Stopp den øverste leder, Ali Khamenei, og president Mahmoud Ahmadinejad fra å frata det iranske folk nyheter og informasjon i forbindelse med presidentvalget i juni 2013. Undertegn en underskriftskampanje nå!
8. mars: PEN International med uttalelse om vold mot kvinner
I forbindelse med markeringen av 8. mars 2013 har PEN internationals kvinnekomité levert en uttalelse til FNs Commission on the Status of Women (CSW) som nå er samlet til sin 57. sesjon. PENs uttalelse til CSW  tar særlig opp spørsmålet om vold mot kvinnelige forfattere som arbeider bedre tilgang til informasjon og som bruker sin rett til å ytre seg.
Page 10 of 29First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use