Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
William Nygaard: Er frie ytringer mulig i 2014?
"Ytringsfriheten er til enhver tid en temperaturmåler på den etiske helse i et demokrati."  Slik innleder Norsk PENs styreleder, William Nygaard, dagens kronikk i Klassekampen 4. mars.  Kronikken er en nedredigert versjon av en større artikkel i siste nummer av PROSA.  Du kan lese hele PROSA-artikkelen ved å klikke på overskriften.
Mottakelse for fribyforfatter Mahsa Nikan
26. februar arrangerte Oslo kommune en offisiell mottakelse for Mahsa Nikan, fribyforfatteren i Oslo. Det ble en flott seanse med hilsener, taler, opplesning, fortelling, musikk og sang og til og med spontan dans. Norsk PEN var representert ved styremedlem Peter Normann Waage og koordinator Hege Newth Nouri.
Gratulerer med Morsmålsdagen 2014
I morgen, 21. februar, feires den internasjonale Morsmålsdagen i bibliotek over hele landet. Norsk PEN har bidratt til feiringen ved å gi fribyantologien "De stemmeløses røst" i gave til alle deltakende bibliotek. God Morsmålsdag!
Mansour Koushan (1948-2014)

I går mottok vi nyheten om at tidligere fribyforfatter og Ossietzkyprisvinner, den iranske dramatikeren, forfatteren og regissøren Mansour Koushan, er død etter en tids sykdom. Våre tanker går til Mansours nære familie, og vi lyser fred over en ruvende og stridbar manns minne.

Delta på PENs OL-kampanje for ytringsfriheten
Som en del av av PEN International´s Sotsji -OL kampanje – «Ut i kulda» - planlegges en såkallt «Tordenbrak»-kampanje for å fokusere på de nylig vedtatte og svært strenge lovene som vil begrense ytringsfriheten i Russland.  Vi oppfordrer våre medlemmer og andre interesserte til å delta.
Journalistar og språkleg rettferd
Diktaren Jon Fosse har utfordra Norsk PEN til å støtte journalistar som vil bruke si eiga målform i aviser og andre media.
Sotsji-OL: Ytringsfriheten skjøvet ut i kulden!
Russland har siste år innført flere lover som begrenser ytringsfrihet og synspunkter fra opposisjonen, noe som utgjør en trussel for våre skribent-, journalist og blogger-kolleger i landet.  Under årets OL vil PEN-sentere over hele verden protestere mot de mange strenge restriksjonene mot ytringsfriheten som er blitt innført etter at Putin igjen ble president i Russland i mai 2012.
Page 10 of 33First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use