Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Samlet PEN-kongress tar skarpt avstand fra ulovlig overvåkning
En samlet PEN-kongress oppfordrer nå regjeringene i USA, og regjeringene i Storbritannia og alle andre regjeringer som deltar i, hjelper, drar nytte av, eller viderefører National Security Agency PRISM program, å gjennomføre en full, uavhengig og åpen granskning av alle slike programmer, slik at de er i samsvar med nasjonale og internasjonale lover.
Norsk PEN gratulerer Deeyah

Fjorårets Ossietzkyprisvinner Deeyah vant i tirsdag 2. oktober den prestisjetunge Emmy-prisen for beste internasjonale TV-dokumentar med sin rystende dokumentar om æresdrap -  «Banaz – a love story.»  Norsk PEN gratulerer.

TYRKIA: Norsk PEN ber kongen utsette statsbesøket
I et brev som ble levert til slottet 25. september ber Norsk PEN Kong Harald om å avlyse det planlagte statsbesøket i Tyrkia.  "Norsk PEN advarer mot de konsekvensene besøket kan få i form av styrket legitimitet for regimet og en tilsvarende svekket situasjon for alle som kjemper for ytringsfrihet og fengslede skribenter", står det blant annet i brevet.
Anders Heger valgt til styremedlem i PEN International

Norsk PENs mangeårige leder, skribent, forfatter, journalist, aktivist og forlegger Anders Heger, ble sist uke valgt inn i PEN Internationals styre under organisasjonens 79 kongress i Reykjavik.

Snowden-saken: Partiene svarer, i det minste seks av dem

Forrige uke spurte Norsk PEN samtlige norske partier om de synes det er greit at USA overvåker norske borgere, samt et par oppfølgemde spørsmål.  Seks av partiene har nå respondert.

Åpent brev til politikerne: Er det greit at USA overvåker norske borgere?
"Norske politikere har stort sett vært tause i Edward Snowdensaken.  I valgkampen er den ikke blitt nevnt. Men denne saken får stadig nye og skremmende konsekvenser", sier ledelsen i Norsk PEN i et åpent brev til norske politikere og spør samtidig om hva de mener.
Edward Snowden: Saken fortsetter
Reportere Uten Grenser og INDEX on Censorship er blant de mange organisasjonene som protesterer mot at den brasilianske samboeren til Guardian-journalist Glenn Greenwald, David Miranda, ble holdt tilbake på Heathrow i ni timer forrige uke.  En annen organisasjon ber nå statsminister Cameron bekrefte sin forpliktelse til presse- og ytringsfrihet etter at engelsk politi knuste harddisker i avisen The Guardian.  Engelsk PEN griper nå også inn i saken.
Page 10 of 31First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use