Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Edward Snowden: Saken fortsetter
Reportere Uten Grenser og INDEX on Censorship er blant de mange organisasjonene som protesterer mot at den brasilianske samboeren til Guardian-journalist Glenn Greenwald, David Miranda, ble holdt tilbake på Heathrow i ni timer forrige uke.  En annen organisasjon ber nå statsminister Cameron bekrefte sin forpliktelse til presse- og ytringsfrihet etter at engelsk politi knuste harddisker i avisen The Guardian.  Engelsk PEN griper nå også inn i saken.
Tyrkia - i frykt og lovløshet
"Ser vi en sammenheng mellom protestene i Istanbul og Ankara, rettsakene mot opposisjonelle og ledelsens maktpolitikk?", spør Norsk PENs leder William Nygaard i dagens kronikk i Aftenposten (08.08.13)  Dommene 5. august i Ergenekon-dskrn var tragiske for Tyrkia som rettsammfunn.
Over 150 organisasjoner ber Obama beskytte varslere
Over 150 medlemmer av ytringsfrihetsnettverket IFEX og partnere av ARTICLE 19, samt en rekke PEN-sentere, har nå, i et felles brev, sendt en appell til president Barack Obama og bedt ham droppe anklagene mot Edward Snowden, samt revidere loven som beskytter varslere.
Støtt Snowden, delta på markering foran Stortinget 11.07 kl 12.00
Norsk PEN har mottatt svært mange hyggelige tilbakemeldinger, både fra medlemmer, fra ikke-medlemmer og kolleger i inn- og utland, på grunn av vårt engasjement i Snowden-saken.  Takk for det.   I samarbeid med Amnesty International Norge inviterer vi nå til en markering foran Stortinget på torsdag 11. juli kl 12.00.  Klikk på lenken for å lese Eugene Schoulgins appell på vegne av Norsk PEN.
Faremo misforstår Norsk PENs anmodning
Justisminister Grete Faremo har misforstått Norsk PENs anmodning om å innvilge Edward Snowden asyl.  Vi har aldri påstått at han er forfatter og da må vår anmodning følges opp med en politisk beslutning.  Det er blitt gjort i andre tilfeller.
Norsk PEN ber Faremo sørge for at Snowdens asylsøknad vurderes på nytt
Med henvisning til artikkel 14 i FNs Menneskerettighetserklæring ber Norsk PEN justisminister Grete Faremo instruere UDI om å vurdere Edward Snowdens asylsøknad på nytt.
Hege Newth Nouri ny, nasjonal koordinator for fribyene
Styret i Norsk PEN har ansatt Hege Newth Nouri i stillingen som ny, nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere.  Stillingen er ment som en service-stilling for byene og forfatterne, men skal også bidra til å gjøre fribyordningen mer kjent i offentligheten.
Page 10 of 31First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use