Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
8. mars: PEN International med uttalelse om vold mot kvinner
I forbindelse med markeringen av 8. mars 2013 har PEN internationals kvinnekomité levert en uttalelse til FNs Commission on the Status of Women (CSW) som nå er samlet til sin 57. sesjon. PENs uttalelse til CSW  tar særlig opp spørsmålet om vold mot kvinnelige forfattere som arbeider bedre tilgang til informasjon og som bruker sin rett til å ytre seg.
Dramatisk i Tunisia: Dødstrusler og angrep på ytringsfriheten

Dødstrusler, fysiske angrep, framvekst av hatretorikk og beskyldninger om statlig sensur av kritiske medier har eskalert den allerede skjøre situasjonen for ytringsfrihet i Tunisia, iflg. en helt fersk uttalelse fra Tunisian Monitoring Group (TMG)

8 mars: Skriv et dikt eller brev og støtt kvinners rett til utdanning
Etter det grove angrepet på den pakistanske bloggeren Malala Youzafzai i fjor høst, har våre kolleger i PEN Østerrike tatt initiativ til en litterær markering ifm. årets 8. mars-feiring.  "Vi må innta en klar holdning mot de som stiller spørsmål ved (kvinners) rett til utdanning", sier lederen i PEN Østerrike.  Skriv et dikt, en kort novelle eller et protestbrev er oppfordringen fra Wien.
Nok en nedslående rapport fra 2012: Forverret pressefrihet over hele verden

Antallet fengslete journalister var rekordhøyt i 2012, primært pga. terrorismeanklager mot kritiske journalister og redaktører. 232 journalister ble fengslet på grunn av sitt arbeid i 2012, en økning på 53 fra 2011 og det høyeste siden 1990. Forskning fra Committee to Protect Journalists (CPJ) viser at én journalist er blitt drept på jobb hver åttende dag de siste 20 årene. 70 journalister mistet livet i  2012, en 43 prosent økning fra 2011.

Finsk PENs ytringsfrihetspris til Eva Neklyaeva
Finsk PEN tildeler årets ytringsfrihetspris til hviterussiske Eva Neklyaeva.  I en årrekke har hun arbeidet fra Finland for å styrke menneskerettighetene i hjemlandet, blant annet for sin far, den tidligere lederen for hviterussisk PEN, poeten Vladimir Neklyaev.
Fillippinene: Sak mot poet frafallt etter to års varetekt
Den fillipinske poeten, journalisten og tekstforfatteren Ericson Acosta ble frigitt 31. januar etter å ha sittet i varetekt siden februar 2011 på bakgrunn av det man nå innrømmer var "fabrikerte anklager".  Ericson Acosta var en av fem "fokus-saker" som fikk internasjonal oppmerksomhet på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november i fjor, jfr. protestbrevet fra Norsk PEN t.h. på denne siden.  Acosta takker alle som har jobbet for å få ham frigitt.
Pinar Selek: Livstidsdom etter tre frifinnelser
Norsk PEN og PEN-sentere over hele verden protesterer livstidsdommen (in absentia) over den tyrkiske skribenten og sosiologen Pinar Selek som ble kjent 24. januar.  Selek var fra før frikjent i tre rettsinstanser.  Tidligere PEN-leder Kjell Olaf Jensen kallte allerede i 2006 Selek-saken for "årets groveste rettsovergrep".
Page 10 of 28First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use