Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
15.11.11: Fengslede Forfatteres Dag
På Fengslede Forfatteres Dag 2011 fokuserer PEN-sentere over hele verden på modige skribenter i Etiopia, Mexico, Tibet, Bahrain og Tyrkia.  De er dessverre ikke alene om å bli fengslet eller drept på grunn av sine ytringer.
Ossietzkyprisen 2011 til den iranske advokaten Mohammad Mostafaei
Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, Ossietzkyprisen, tildeles i år den iranske menneskerettighets-advokaten Mohammad Mostafaei. Mostafaei har reddet over 50 klienter i Iran fra å bli henrettet, blant annet et stort antall barn og kvinner. 
Ytringsfrihetsorganisasjoner minnes drepte kolleger i Mexico på De Dødes Dag 2. november
Onsdag 2. november markerer PEN-sentere over hele verden De Dødes Dag og fokuserer samtidig på våre mange drepte kolleger i Mexico, et av verdens mest voldelige land for skribenter og journalister.  Nå går flere norske organisasjoner sammen om en felles henvendelse til Mexicos president, Felipe Calderón.
Tyrkia: Mottageren av Den Internasjonale Forleggerforeningens Freedom to Publish Prize 2008 arrestert i Istanbul
Den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA) og Norsk PEN er bekymret over arrestasjonen av den kjente tyrkiske forleggeren Ragip Zarakolu i Istanbul i går kveld (29.10).  IPA følger utviklingen i saken og håper at det ikke vil bli reist anklager mot Zarakolu.
Tunisia: Skjør ytrings- og mediefrihet etter vellykket valg
Offentliggjøringen av det endelige valgresultatet vil si mye om hvem som er hovedaktørene i oppbyggingen av det tunisiske demokratiet, men ingen ting om hva de kommer til å foreta seg.  Til det trenger Tunisia frie og uavhengige medier, men mye tyder på at rettighetene til uavhengige medier i Tunisia er svakere enn det befolkningen krever og forventer, sier IFEX´ Tunisian Monitoring Groups leder, Rohan Jayasekera,
Burma: Poeten og komikeren Zargana løslatt

Den kjente bloggeren, poeten og komikeren Zargana, en av Burmas mest kjente politiske fanger, er løslatt i dag som del av regimets lovede løslatelse av over 6300 fanger. Han takker nå for støtte fra PEN og andre organisasjoner.Tyrkia: William Burroughs skrev ikke litteratur, men obskøniteter
I en første rettshøring i saken mot den tyrkiske forleggeren til og oversetteren av Burroughs "The Soft Machine" i dag morges (11.10), nektet aktoratet å akseptere at saken handler om litteratur, rapporterer Anders Heger fra Istanbul.  Tyrkisk rett mener oversettelsen av en bok, utgitt for 50 år siden, kun handler om obskøniteter og nekter forsvarer å benytte litterære sakkyndige.  Men sine egne "litterære sakkyndige" vil aktoratet gjerne benytte.
Page 15 of 27First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use