Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Dødstrusler mot Lydia Cacho
Den meksikanske journalisten Lydia Cacho, som var en av åpningstalerne under Global Forum on Freedom of Expression i Oslo i juni 2009, har mottatt anonyme dødstrusler på telefon og epost.  Selv tror hun truslene har sammenheng med at hun har navngitt en rekke personer i forbindelse med en artikkel om sex-handel i Mexico. 
Truet journalist sendes tilbake til Afghanistan
I flere år hjalp den afghanske journalisten Yahya Najafizada de internasjonale styrkene med å utgi en avis. Derfor ble han beskyldt for å være spion og satt på en svarteliste over folk som skulle straffes.  Iflg. den tidligere dødsdømte journalisten Parwez Kambakhsh finnes det ikke noe trygt sted for Najafizada i Afghanistan.  UDI velger allikevel å sende ham tilbake.  Les også Norsk PENs åpne brev til UDI. (klikk på overskriften)
Siste rapport fra Tunisia, 20. juni 2011
Hvis tunisiske borgere skal kunne spille en opplyst og konstruktiv rolle i og etter denne overgangsfasen, trenger de frie og uavhengige medieinstitusjoner og et sterkt, åpent og demokratisk sivilt samfunn, sier Tunisian Monitoring Group i sin nye rapport.
Tunisia: Revolusjonær utålmodighet
Tunisia var først ute av de arabiske opprørene.  Nå dominerer forventninger, krav og utålmodighet. "Kanskje var forventningene for høye", skriver Norsk PENs nestleder Elisabeth Eide i en artikkel i Klassekampen.  Eide besøkte Tunisia rett før påske.
Stor bekymring for syriske kolleger
Både norske forlag og PEN International uttrykker stor bekymring for situasjonen til våre syriske kolleger.  I Stockholm sitter den syriske poeten og journalisten Faraj Bayrakdar og gjør alt han kan for å støtte den syriske opposisjonen.  Bayrakdar tilbrakte 14 år i syrisk fengsel før han kom til Sverige som fribyforfatter.
PEN International og Europarådet med felles uttalelse om ytringsfrihet
I forbindelse med Verdens Pressefrihetsdag 3. mai har PEN Internationals president John Ralston Saul og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland avgitt en felles uttalelse om sterkere beskyttelse av ytringsfriheten.
Stopp den umenneskelige behandlingen av Bradley Manning
I USA sitter den 23-år gamle forsvarsanalytikeren Bradley Manning fenglset for påstått lekasje til Wikileaks av en video der et amerikansk helikopter angriper og dreper minst 11 sivile irakere.  Han risikerer en svært lang fengselstraff.
Page 15 of 25First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use