Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Tunisia: Islamister utfordrer kunstnerisk ytringsfrihet
I et galleri i Tunis har en gruppe ultrakonservative islamister brutt seg inn og brent og ødelagt kunst de mente krenket Islam.  Myndighetene vurderer nå nytt lovverk som vil kunne straffe "alle som krenker det som er hellig" og ytringsfrihetsorganisasjoner reagerer. 
Se informasjonsfilm om ICORN på Youtube
Det internasjonale nettverket av fribyer - ICORN - presenterer seg, sitt arbeid og noen av sine forfattere i en ny, syvminutters film som er tilgjengelig på Youtube, og oppfordrer alle til å spre ICORN-budskapet videre.
William Nygaard: Tyrkia er blitt et lovløst samfunn
Lørdag 9. juni taler William Nygaard, som representant for PEN og Den Internasjonale forleggerforeningen, på en ytringsfrihetskonferanse i Istanbul.  I en kommentarartikkel i Aftenposten 6. juni skriver Nygaard og Eugene Schoulgin at  "vi reagerer med avsky når vi hører historiene - om vold tortur og fengsling av uskyldige mennesker som kun har benyttet sin ytringsfrihet."
Syrisk opposisjon: Drep Adonis!
Libanesiske og syriske intellektuelle fordømmer nå oppfordringene til å drepe den syriske poeten Adonis. Fordi han er alawitt, fordi han er ikke-muslim og fordi han avviser internasjonal, militær intervensjon i Syria. Oppfordringene ligger på den syriske opposisjonens Facebook-sider.  Adonis holder årets Bjørnsonforelesning på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer torsdag 31.05. kl 10.00
European Song Contest i Baku: Sirkuset er i gang
Nå starter European Song Contest (ESC) i Baku.  I en felles kronikk i Dagbladet 18. mai advarer Human Rights House Foundation, Helsingforskomiteen, Amnesty Norge og Norsk PEN norske journalister mot å la seg lure av propaganda fra et regime hvis politikk går i en stadig mer autoritær retning.
3. mai: Verdens pressefrihetsdag 2012
På et felles arrangement ser Fritt Ord, Norsk Journalistlag, Norsk PEN, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, IPI Norge og Den norske UNESCO-kommisjonen nærmere på arbeidsforholdene for kvinnelige journalister og på "media, myndigheter og åpenhet etter terrorangrepet 22. juli".
Verdens Bokdag 23.04.: Les en tekst til støtte for Syria
Den internasjonale litteraturfestivlaen i Berlin oppfordrer nå kunstnere, skribenter, kulturinstitusjoner, skoler og universitet over hele verden til å lese utdrag fra den syriske forfatteren Samar Yazbeks dagbok 23. april.  Yazbek har skrevet dagbok helt siden opprøret i Syria startet og hun har skrevet en appell i forbindelse med markeringen på Verdens Bokdag.
Page 15 of 30First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use