Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Hvorfor ytringsfrihet når den skaper så mye bråk?
"Ytringsfriheten er ikke bare en menneskerettighet, men den fundamentale rettighet - uten den står alle de andre rettighetene i fare. Men hvorfor skal vi ha ytringsfrihet når den i stadighet bidrar til å fornærme, såre og hisse opp grupper i samfunnet", spurte Peter Normann Waage i sitt foredrag under konferansen "Courage" i Bergen 23. oktober,
PEN fordømmer angrepet på på Malala Yousufzai
"Angrepet på Malala Yousufzai, en særdeles modig 14-årig skolejente i Mingora, Pakistan, har med god grunn vakt bestyrtelse over store deler av verden.(....)  Norsk PEN vil uttrykke sin varme støtte til kampen Malala Yousufzai fører for en rettighet vi i Norge lenge har tatt for gitt og sin avsky mot de kreftene som prøver å kneble modige stemmer som hennes", skriver Norsk PENs nestleder Elisabeth Eide i en epost fra Kabul, Afghanistan.
En hilsen til vårt æresmedlem, Ales Bialiatski, på hans 50-årsdag
I Hviterussland sitter menneskerettighetsforkjemeperen Ales Bialiatski fenglset.  Norske MR-organisasjoner hyller Ales på hans 50-årsdag.  Les artikkelen i Dagsavisen her.
Reisebrev fra Kabul
Norsk PENs nestleder, Elisabeth Eide, befinner seg nå i Afghanistan der hun skal tilbringe den kommende måneden for å skrive bok sammen med sin mann.  Hun har sendt oss et reisebrev der hun forteller om sine inntrykk fra byen og, ikke minst, om aktivitetene på Forfatternes Hus i Kabul.  Les også Eides artikkel fra Kabul i Klassekampen 1. oktober her.
PEN International´s kongress vedtar viktige resolusjoner
På PEN Internationals´ 78 kongress, som fant sted i Gyeongju, Korea forrige måned, ble det vedtatt en rekke viktige resolusjoner som omhandler forholdene for menneskerettigheter og ytringsfrihet i blant annet Hviterussland, Kina og Tyrkia.
26. september: Norsk PEN lanserer ny fribyforfatterantologi
I forbindelse med Norsk PENs 90-årsjubileum vil den nye fribyantologien, "Under samme himmel", bli lansert på et arrangement på Litteraturhuset 26. september.
LES! SNAKK! Nasjonalbiblioteket lanserer "Ytringsfrihetsdager 2012"
10. september lanserer Nasjonalbiblioteket Les! Snakk! Ytringsfrihetsdager 2012 med et seminar kl 18.00 der bl.a. vårt styremedlem Ann-Magrit Austenå sitter i panelet. Gjennom en rekke arrangementer inviteres bibliotekene til å sette ytringsfrihet på dagsordenen i september,
Page 15 of 31First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use