Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Mexico: Bloggere risikerer livet for å dokumentere krig mot narkotika
Senere i vår kommer det ut en bok der de anonyme bloggerne bak nettstedet "Blog del Narco" forklarer hvorfor de risikerer livet for å dokumentere Mexicos dramatiske krig mot narkotikakartellene.  De håper å fortsatt være i live når boken kommer ut.  Les deres dramatiske historie.  Se også artikkel i The Guardian.
Egyptiske kunstnere, skribenter og journalister ber om støtte i kampen for full ytringsfrihet

Den egyptiske organisasjonen National Committee for Defense of Freedom of Expression (NCDFE) består av noen av landets mest fremtredende forfattere, journalister og andre som jobber innen media og kunst. De ber nå verdensamfunnet om støtte til forsvar for ytringsfriheten.  «Den viktigste grunnen til at vi dannet denne organisasjonen for et år siden var vår dype bekymring over ytringsfrihetens stilling i Egypt», sier NCDFE i en internasjonal appell.  Norsk PEN stiller seg bak oppfordringen.

Krev full frihet for iranske journalister og nettskribenter
Stopp den øverste leder, Ali Khamenei, og president Mahmoud Ahmadinejad fra å frata det iranske folk nyheter og informasjon i forbindelse med presidentvalget i juni 2013. Undertegn en underskriftskampanje nå!
8. mars: PEN International med uttalelse om vold mot kvinner
I forbindelse med markeringen av 8. mars 2013 har PEN internationals kvinnekomité levert en uttalelse til FNs Commission on the Status of Women (CSW) som nå er samlet til sin 57. sesjon. PENs uttalelse til CSW  tar særlig opp spørsmålet om vold mot kvinnelige forfattere som arbeider bedre tilgang til informasjon og som bruker sin rett til å ytre seg.
Dramatisk i Tunisia: Dødstrusler og angrep på ytringsfriheten

Dødstrusler, fysiske angrep, framvekst av hatretorikk og beskyldninger om statlig sensur av kritiske medier har eskalert den allerede skjøre situasjonen for ytringsfrihet i Tunisia, iflg. en helt fersk uttalelse fra Tunisian Monitoring Group (TMG)

8 mars: Skriv et dikt eller brev og støtt kvinners rett til utdanning
Etter det grove angrepet på den pakistanske bloggeren Malala Youzafzai i fjor høst, har våre kolleger i PEN Østerrike tatt initiativ til en litterær markering ifm. årets 8. mars-feiring.  "Vi må innta en klar holdning mot de som stiller spørsmål ved (kvinners) rett til utdanning", sier lederen i PEN Østerrike.  Skriv et dikt, en kort novelle eller et protestbrev er oppfordringen fra Wien.
Nok en nedslående rapport fra 2012: Forverret pressefrihet over hele verden

Antallet fengslete journalister var rekordhøyt i 2012, primært pga. terrorismeanklager mot kritiske journalister og redaktører. 232 journalister ble fengslet på grunn av sitt arbeid i 2012, en økning på 53 fra 2011 og det høyeste siden 1990. Forskning fra Committee to Protect Journalists (CPJ) viser at én journalist er blitt drept på jobb hver åttende dag de siste 20 årene. 70 journalister mistet livet i  2012, en 43 prosent økning fra 2011.

Page 15 of 34First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use