Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Tunisia: Politimann varslet om tortur - frikjent av militærdomstol
Ytringsfrihetsforsvarere gleder seg over at anklagene mot en tunisisk politimann som hadde varslet at en gruppe sympatisører av det gamle regimet - noen av medlemmene antatte torturister - fortsatt var aktiv, ble droppet av en militærdomstol forrige uke.
PEN International s kongress bekymret for ytringsfriheten i en rekke land, offentliggjør nå 19 resolusjonstekster
Kongressens samling av delegater vedtok i september 19 resolusjoner som berører mangel på full ytringsfrihet i en rekke land, samt rasismetendenser og  mangel på  bevegelsesfrihet i EU-landene.  Mexico, Syria, Eritrea og Kina er blant landene med flest og grovest overgrep.
Kjære Larry
Norsk PENs leder. Anders Heger, kjørte bil nær regjeringskvartalet da bomben smallt 22.07.  Les hans beretning i form av et personlig brev til venn og kollega Larry Siems i New York, skrevet tre dager etter massakren.
Takk
Norsk PEN har mottatt hilsener og sympatierklæringer fra hele verden ifm. terrorangrepene i Oslo og på Utøya.  En takk til alle finnes på våre engelskspråklige sider.
Stopp trakassering og arrestasjoner av fredlige demonstranter
38 organisasjoner fra 16 land fordømmer hviterussiske myndigheters vedvarende undertrykking av det sivile samfunn i landet.  Siden 15. juni er minst 1.730 mennesker blitt arrestert i Hviterussland ifm. fredlige demonstrasjoner.
Dødstrusler mot Lydia Cacho
Den meksikanske journalisten Lydia Cacho, som var en av åpningstalerne under Global Forum on Freedom of Expression i Oslo i juni 2009, har mottatt anonyme dødstrusler på telefon og epost.  Selv tror hun truslene har sammenheng med at hun har navngitt en rekke personer i forbindelse med en artikkel om sex-handel i Mexico. 
Truet journalist sendes tilbake til Afghanistan
I flere år hjalp den afghanske journalisten Yahya Najafizada de internasjonale styrkene med å utgi en avis. Derfor ble han beskyldt for å være spion og satt på en svarteliste over folk som skulle straffes.  Iflg. den tidligere dødsdømte journalisten Parwez Kambakhsh finnes det ikke noe trygt sted for Najafizada i Afghanistan.  UDI velger allikevel å sende ham tilbake.  Les også Norsk PENs åpne brev til UDI. (klikk på overskriften)
Page 16 of 27First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use