Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Religiøse følelser undergraver ytringsfrihet og politisk debatt
Politisk bruk av religiøse symboler og spill på religiøse følelser undergraver ytringsfrihet og politisk debatt mange steder i verden.  Lovfestede eller politisk fortolkede påbud og forbud definerer skam, ære og straff i strid med grunnleggende menneskerettigheter, skriver Ann-Magrit Austenå på vegne av styret i norsk PEN.
Tyrkia tilbake i versting-rolle
Tyrkia er på vei tilbake der landet var for 20 år siden: På listetoppen blant verdens verstinger når det gjelder å fengsle forfattere og journalister. Sara Whyatt - program director, freedom of expression, i PEN International ga klart uttrykk for at utviklingen nå går feil vei under statsminister Recep Tayyip Erdoğan.
Iransk fribyforfatter i Trondheim får internasjonal pris
Den iranske journalisten, bloggeren og aktivisten Asieh Amini er en av mottagerne av Oxfam Novi/PEN Internationals ytringsfrihetspris for 2011.  Prisen overrekkes på et arrangement i Haag 19.01.  Amini er for tiden fribyforfatter i Trondheim
Hviterussisk PEN beklager bortvisning av dansk-norsk PEN-delegasjon
"Motta mine unskyldninger", sier æresmedlem i Hviterussisk PEN, tidligere presidentkandidat Vladimir Nekljajev, i et følelsesladet brev til Dansk og Norsk PEN etter at en delegasjon fra de to PEN-sentrene ble tvangsreturnert fra Minsk mandag morgen.
PEN-delegasjon nektet innreise i Hviterussland
En delegasjon med medlemmer fra Norsk PEN (styremedlem William Nygaard, forlegger Trygve Åslund og generalsekretær Carl Morten Iversen) og Dansk PEN (journalist i Information, Niels-Ivar Larsen) ble natt til mandag 5. desember nektet visum til Hviterussland og ble tvangssendt tilbake til Norge fra flyplassen i Minsk.
PEN og Forleggerforeningen ber Kripos gjenoppta etterforskning av Nygaard-saken
I et brev til Kripos med kopi til Politidirektoratet og justisministeren, ber Norsk PEN og Den Norske Forleggerforeningen om at etterforskningen av attentatet mot William Nygaard gjenopptas.  "For å sikre et forsterket demokrati, åpenhet og mangfold som det politiske Norge ønsker å styrke, er det vesentlig at ytrere blir sikret mulighet til å opptre offentlig og at attentater mot ytringer blir etterforsket og oppklart", heter det blant annet i brevet.
Rørt Ossietzkyprisvinner dedikerte prisen til journalisten Ahmed Zeidabadi
Den iranske menneskerettighetsadvokaten Mohammad Mostafaei dedikerte årets Ossietzkypris til den iranske journalisten Ahmed Zeidabadi.  Se videoopptak fra arrangementet på Litteraturhuset 15. november så får du vite hvorfor.
Page 16 of 29First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use