Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Tyrkia: Mottageren av Den Internasjonale Forleggerforeningens Freedom to Publish Prize 2008 arrestert i Istanbul
Den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA) og Norsk PEN er bekymret over arrestasjonen av den kjente tyrkiske forleggeren Ragip Zarakolu i Istanbul i går kveld (29.10).  IPA følger utviklingen i saken og håper at det ikke vil bli reist anklager mot Zarakolu.
Tunisia: Skjør ytrings- og mediefrihet etter vellykket valg
Offentliggjøringen av det endelige valgresultatet vil si mye om hvem som er hovedaktørene i oppbyggingen av det tunisiske demokratiet, men ingen ting om hva de kommer til å foreta seg.  Til det trenger Tunisia frie og uavhengige medier, men mye tyder på at rettighetene til uavhengige medier i Tunisia er svakere enn det befolkningen krever og forventer, sier IFEX´ Tunisian Monitoring Groups leder, Rohan Jayasekera,
Burma: Poeten og komikeren Zargana løslatt

Den kjente bloggeren, poeten og komikeren Zargana, en av Burmas mest kjente politiske fanger, er løslatt i dag som del av regimets lovede løslatelse av over 6300 fanger. Han takker nå for støtte fra PEN og andre organisasjoner.Tyrkia: William Burroughs skrev ikke litteratur, men obskøniteter
I en første rettshøring i saken mot den tyrkiske forleggeren til og oversetteren av Burroughs "The Soft Machine" i dag morges (11.10), nektet aktoratet å akseptere at saken handler om litteratur, rapporterer Anders Heger fra Istanbul.  Tyrkisk rett mener oversettelsen av en bok, utgitt for 50 år siden, kun handler om obskøniteter og nekter forsvarer å benytte litterære sakkyndige.  Men sine egne "litterære sakkyndige" vil aktoratet gjerne benytte.
Tunisia: Politimann varslet om tortur - frikjent av militærdomstol
Ytringsfrihetsforsvarere gleder seg over at anklagene mot en tunisisk politimann som hadde varslet at en gruppe sympatisører av det gamle regimet - noen av medlemmene antatte torturister - fortsatt var aktiv, ble droppet av en militærdomstol forrige uke.
PEN International s kongress bekymret for ytringsfriheten i en rekke land, offentliggjør nå 19 resolusjonstekster
Kongressens samling av delegater vedtok i september 19 resolusjoner som berører mangel på full ytringsfrihet i en rekke land, samt rasismetendenser og  mangel på  bevegelsesfrihet i EU-landene.  Mexico, Syria, Eritrea og Kina er blant landene med flest og grovest overgrep.
Kjære Larry
Norsk PENs leder. Anders Heger, kjørte bil nær regjeringskvartalet da bomben smallt 22.07.  Les hans beretning i form av et personlig brev til venn og kollega Larry Siems i New York, skrevet tre dager etter massakren.
Page 16 of 28First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use