Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Rørt Ossietzkyprisvinner dedikerte prisen til journalisten Ahmed Zeidabadi
Den iranske menneskerettighetsadvokaten Mohammad Mostafaei dedikerte årets Ossietzkypris til den iranske journalisten Ahmed Zeidabadi.  Se videoopptak fra arrangementet på Litteraturhuset 15. november så får du vite hvorfor.
15.11.11: Fengslede Forfatteres Dag
På Fengslede Forfatteres Dag 2011 fokuserer PEN-sentere over hele verden på modige skribenter i Etiopia, Mexico, Tibet, Bahrain og Tyrkia.  De er dessverre ikke alene om å bli fengslet eller drept på grunn av sine ytringer.
Ossietzkyprisen 2011 til den iranske advokaten Mohammad Mostafaei
Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, Ossietzkyprisen, tildeles i år den iranske menneskerettighets-advokaten Mohammad Mostafaei. Mostafaei har reddet over 50 klienter i Iran fra å bli henrettet, blant annet et stort antall barn og kvinner. 
Ytringsfrihetsorganisasjoner minnes drepte kolleger i Mexico på De Dødes Dag 2. november
Onsdag 2. november markerer PEN-sentere over hele verden De Dødes Dag og fokuserer samtidig på våre mange drepte kolleger i Mexico, et av verdens mest voldelige land for skribenter og journalister.  Nå går flere norske organisasjoner sammen om en felles henvendelse til Mexicos president, Felipe Calderón.
Tyrkia: Mottageren av Den Internasjonale Forleggerforeningens Freedom to Publish Prize 2008 arrestert i Istanbul
Den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA) og Norsk PEN er bekymret over arrestasjonen av den kjente tyrkiske forleggeren Ragip Zarakolu i Istanbul i går kveld (29.10).  IPA følger utviklingen i saken og håper at det ikke vil bli reist anklager mot Zarakolu.
Tunisia: Skjør ytrings- og mediefrihet etter vellykket valg
Offentliggjøringen av det endelige valgresultatet vil si mye om hvem som er hovedaktørene i oppbyggingen av det tunisiske demokratiet, men ingen ting om hva de kommer til å foreta seg.  Til det trenger Tunisia frie og uavhengige medier, men mye tyder på at rettighetene til uavhengige medier i Tunisia er svakere enn det befolkningen krever og forventer, sier IFEX´ Tunisian Monitoring Groups leder, Rohan Jayasekera,
Burma: Poeten og komikeren Zargana løslatt

Den kjente bloggeren, poeten og komikeren Zargana, en av Burmas mest kjente politiske fanger, er løslatt i dag som del av regimets lovede løslatelse av over 6300 fanger. Han takker nå for støtte fra PEN og andre organisasjoner.Page 16 of 28First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use