Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Demonstrasjoner over hele verden mot Pussy Riot-dom
PEN International´s Writers in Prison Committee er sjokkert over dommen på to år mot de tre kvinnelige musikerne i "Pussy Riot".  Over hele verden demonstreres det nå i solidaritet med de dømte. Og sangeren Per Vollestad avlyser en planlagt konsert i den russiske ambassade i Oslo. 
Rettskandale i Tyrkia
Rettskandalene i Tyrkia fortsetter.  En delegasjon fra PEN International og den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA) observerte 2. juli en parodisk rettsak som var blitt lovforbudt av myndighetene kvelden før.  Etterpå ble de ranet av sikkerhetspolitiet.  Les Eugene Schoulgins dramatiske berettelse i et personlig brev til William Nygaard.  Se også pressemelding fra IPA.
Laber pressefrihet i Irakisk Kurdistan
Norsk PENs nestleder, Elisabeth Eide, besøkte Kurdistan tidligere i vår og har skrevet denne artikkelen som har stått på trykk i Klassekampen.    
Aserbajdsjan: Enda verre for ytringsfriheten etter European Song Contest
PEN International og en rekke andre ytringsfrihetsorganisasjoner sier myndighetene nå trakasserer kritiske journalister og har introdusert lovverk stikk i strid med internasjonale prinsipper for ytringsfrihet og fri informasjonsflyt.
Tunisia: Islamister utfordrer kunstnerisk ytringsfrihet
I et galleri i Tunis har en gruppe ultrakonservative islamister brutt seg inn og brent og ødelagt kunst de mente krenket Islam.  Myndighetene vurderer nå nytt lovverk som vil kunne straffe "alle som krenker det som er hellig" og ytringsfrihetsorganisasjoner reagerer. 
Se informasjonsfilm om ICORN på Youtube
Det internasjonale nettverket av fribyer - ICORN - presenterer seg, sitt arbeid og noen av sine forfattere i en ny, syvminutters film som er tilgjengelig på Youtube, og oppfordrer alle til å spre ICORN-budskapet videre.
William Nygaard: Tyrkia er blitt et lovløst samfunn
Lørdag 9. juni taler William Nygaard, som representant for PEN og Den Internasjonale forleggerforeningen, på en ytringsfrihetskonferanse i Istanbul.  I en kommentarartikkel i Aftenposten 6. juni skriver Nygaard og Eugene Schoulgin at  "vi reagerer med avsky når vi hører historiene - om vold tortur og fengsling av uskyldige mennesker som kun har benyttet sin ytringsfrihet."
Page 16 of 31First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use