Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Norsk PEN fordømmer truslene mot skribenten Amal Aden
Norsk PEN er svært bekymret over at voldelige trusler nå hindrer en viktig stemme i den norske offentlighet i å være til stede på en debatt på Litteraturhuset i Oslo.
"Arven etter Sataniske Vers" ble lansert 28. april
Boken trekker linjene fra den norske Rushdie-kampanjen fram til vår tids debatt om karikaturtegninger og religionskritikk og etterlyser en prinsipielt begrunnet religionspolitikk. Hva skal reguleres av staten og hva er privat i spørsmål som gjelder likebehandling av tro og livssyn, ytringsfrihet, likestilling og religionskritikk?  Les referat fra lanseringen på denne lenken.
Gir opp å forby religionskritikk.
FNs Menneskerettighetsråd har med sitt vedtak fra 21. mars satt en endelig stopper for de langvarige forsøkene på å få rådet til å hindre religionskritiske ytringer.  Rådets siste, enstemmige forslag til en resolusjon om religiøs toleranse er en klar bekreftelse på hvor sterkt retten til frie ytringer og fri religionsutøvelse er knyttet sammen.

8. mars 2011: Internasjonalt fokus på modige stemmer i Iran og Mexico
På den internasjonale kvinnedagen fokuserer PEN International og lokale PEN-sentere på situasjonen for den iranske journalisten og advokaten Nasrin Sotoudeh og minnes den meksikanske poeten og aktivisten Susana Chávez.
Tunisia: "Vår" mann blir leder av et nytt uavhengig medieråd
Den tunisiske journalisten Kamel Labidi, som siden 2005 har vært rådgiver for Tunisian Monitoring Group (TMG) ble sist lørdag utnevnt til leder for et nytt tunisisk medieråd - the National Council to Reform Information and Communication, i Tunisia.
Utkastelsen av Maria Amelie er et alvorlig angrep på ytringsfriheten
I et brev til konstituert justisministe Grete Faremo stiller Norsk PENs styre og 77 av våre medlemmer seg bak en oppfordring til raskest mulig å legge alt til rette for Maria Amelies tilbakekomst.
Egyptisk PEN støtter opprørerne og krever full ytringsfrihet
I en uttalelse 18. februar støtter lederen i Egyptisk PEN de demonstrerende ungdommene på Tahrir-plassen i Kairo og krever full ytringsfrihet i tillegg til politiske og økonomiske reformer.
Page 16 of 25First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use