Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Hviterussisk PEN beklager bortvisning av dansk-norsk PEN-delegasjon
"Motta mine unskyldninger", sier æresmedlem i Hviterussisk PEN, tidligere presidentkandidat Vladimir Nekljajev, i et følelsesladet brev til Dansk og Norsk PEN etter at en delegasjon fra de to PEN-sentrene ble tvangsreturnert fra Minsk mandag morgen.
PEN-delegasjon nektet innreise i Hviterussland
En delegasjon med medlemmer fra Norsk PEN (styremedlem William Nygaard, forlegger Trygve Åslund og generalsekretær Carl Morten Iversen) og Dansk PEN (journalist i Information, Niels-Ivar Larsen) ble natt til mandag 5. desember nektet visum til Hviterussland og ble tvangssendt tilbake til Norge fra flyplassen i Minsk.
PEN og Forleggerforeningen ber Kripos gjenoppta etterforskning av Nygaard-saken
I et brev til Kripos med kopi til Politidirektoratet og justisministeren, ber Norsk PEN og Den Norske Forleggerforeningen om at etterforskningen av attentatet mot William Nygaard gjenopptas.  "For å sikre et forsterket demokrati, åpenhet og mangfold som det politiske Norge ønsker å styrke, er det vesentlig at ytrere blir sikret mulighet til å opptre offentlig og at attentater mot ytringer blir etterforsket og oppklart", heter det blant annet i brevet.
Rørt Ossietzkyprisvinner dedikerte prisen til journalisten Ahmed Zeidabadi
Den iranske menneskerettighetsadvokaten Mohammad Mostafaei dedikerte årets Ossietzkypris til den iranske journalisten Ahmed Zeidabadi.  Se videoopptak fra arrangementet på Litteraturhuset 15. november så får du vite hvorfor.
15.11.11: Fengslede Forfatteres Dag
På Fengslede Forfatteres Dag 2011 fokuserer PEN-sentere over hele verden på modige skribenter i Etiopia, Mexico, Tibet, Bahrain og Tyrkia.  De er dessverre ikke alene om å bli fengslet eller drept på grunn av sine ytringer.
Ossietzkyprisen 2011 til den iranske advokaten Mohammad Mostafaei
Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, Ossietzkyprisen, tildeles i år den iranske menneskerettighets-advokaten Mohammad Mostafaei. Mostafaei har reddet over 50 klienter i Iran fra å bli henrettet, blant annet et stort antall barn og kvinner. 
Ytringsfrihetsorganisasjoner minnes drepte kolleger i Mexico på De Dødes Dag 2. november
Onsdag 2. november markerer PEN-sentere over hele verden De Dødes Dag og fokuserer samtidig på våre mange drepte kolleger i Mexico, et av verdens mest voldelige land for skribenter og journalister.  Nå går flere norske organisasjoner sammen om en felles henvendelse til Mexicos president, Felipe Calderón.
Page 16 of 29First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use