Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Burma: Poeten og komikeren Zargana løslatt

Den kjente bloggeren, poeten og komikeren Zargana, en av Burmas mest kjente politiske fanger, er løslatt i dag som del av regimets lovede løslatelse av over 6300 fanger. Han takker nå for støtte fra PEN og andre organisasjoner.Tyrkia: William Burroughs skrev ikke litteratur, men obskøniteter
I en første rettshøring i saken mot den tyrkiske forleggeren til og oversetteren av Burroughs "The Soft Machine" i dag morges (11.10), nektet aktoratet å akseptere at saken handler om litteratur, rapporterer Anders Heger fra Istanbul.  Tyrkisk rett mener oversettelsen av en bok, utgitt for 50 år siden, kun handler om obskøniteter og nekter forsvarer å benytte litterære sakkyndige.  Men sine egne "litterære sakkyndige" vil aktoratet gjerne benytte.
Tunisia: Politimann varslet om tortur - frikjent av militærdomstol
Ytringsfrihetsforsvarere gleder seg over at anklagene mot en tunisisk politimann som hadde varslet at en gruppe sympatisører av det gamle regimet - noen av medlemmene antatte torturister - fortsatt var aktiv, ble droppet av en militærdomstol forrige uke.
PEN International s kongress bekymret for ytringsfriheten i en rekke land, offentliggjør nå 19 resolusjonstekster
Kongressens samling av delegater vedtok i september 19 resolusjoner som berører mangel på full ytringsfrihet i en rekke land, samt rasismetendenser og  mangel på  bevegelsesfrihet i EU-landene.  Mexico, Syria, Eritrea og Kina er blant landene med flest og grovest overgrep.
Kjære Larry
Norsk PENs leder. Anders Heger, kjørte bil nær regjeringskvartalet da bomben smallt 22.07.  Les hans beretning i form av et personlig brev til venn og kollega Larry Siems i New York, skrevet tre dager etter massakren.
Takk
Norsk PEN har mottatt hilsener og sympatierklæringer fra hele verden ifm. terrorangrepene i Oslo og på Utøya.  En takk til alle finnes på våre engelskspråklige sider.
Stopp trakassering og arrestasjoner av fredlige demonstranter
38 organisasjoner fra 16 land fordømmer hviterussiske myndigheters vedvarende undertrykking av det sivile samfunn i landet.  Siden 15. juni er minst 1.730 mennesker blitt arrestert i Hviterussland ifm. fredlige demonstrasjoner.
Page 16 of 27First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use