Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Finsk PENs ytringsfrihetspris til Eva Neklyaeva
Finsk PEN tildeler årets ytringsfrihetspris til hviterussiske Eva Neklyaeva.  I en årrekke har hun arbeidet fra Finland for å styrke menneskerettighetene i hjemlandet, blant annet for sin far, den tidligere lederen for hviterussisk PEN, poeten Vladimir Neklyaev.
Fillippinene: Sak mot poet frafallt etter to års varetekt
Den fillipinske poeten, journalisten og tekstforfatteren Ericson Acosta ble frigitt 31. januar etter å ha sittet i varetekt siden februar 2011 på bakgrunn av det man nå innrømmer var "fabrikerte anklager".  Ericson Acosta var en av fem "fokus-saker" som fikk internasjonal oppmerksomhet på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november i fjor, jfr. protestbrevet fra Norsk PEN t.h. på denne siden.  Acosta takker alle som har jobbet for å få ham frigitt.
Pinar Selek: Livstidsdom etter tre frifinnelser
Norsk PEN og PEN-sentere over hele verden protesterer livstidsdommen (in absentia) over den tyrkiske skribenten og sosiologen Pinar Selek som ble kjent 24. januar.  Selek var fra før frikjent i tre rettsinstanser.  Tidligere PEN-leder Kjell Olaf Jensen kallte allerede i 2006 Selek-saken for "årets groveste rettsovergrep".
Styret i Tyrkisk PEN under politietterforskning
PEN International og PEN-sentere over hele verden fordømmer etterforskningen av styret i Tyrkisk PEN.  Med bakgrunn i den kontroversielle paragraf 301 i den tyrkiske straffeloven, skal styret angivelig ha "fornærmet den tyrkiske stat."
2012: Et dårlig år for ytringsfriheten – et blodig år for journalister
2012 var et av de blodigste årene noensinne for journalister og mediearbeidere over hele verden.  Mer enn 130 journalister ble drept ifm. utøvelsen av sitt yrke.  Parralellt med dette var 2012 et skrekkens år mht. internet, personvern og statlig overvåking.
Tyrkias president i dialog med delegasjon fra PEN International
En delegasjon fra PEN International, der blant annet Norsk PEN deltok, har nylig gjennomført en ukes besøk i Tyrkia.  Taler og debatter på bokmessen i Istanbul og politiske møter i Ankara, bl.a. med Tyrkias president Abdullah Gül, sto på dagsorden.  Sistnevnte ga uttrykk for at "ytringsfrihetsovergrepene kaster mørke skygger over Tyrkias utvikling."
Deeyah mottok årets Ossietzkypris
Norsk PEN har tildelt årets Ossietzkypris til den norsk-pakistanske sangeren, musikkprodusenten, komponisten, filmskaperen og menneskerettighetsaktivisten Deeyah under et arrangement på Litteraturhuset 15. november.  Deeyah ble født i Oslo i 1977 og fikk kontrakt med et plateselskap i en alder av 13 år. Men det norsk-pakistanske miljøet kritisert Deeyah og hennes familie, og i en alder av 17 år, etter fortsatt  trakassering og frykt for sin egen sikkerhet, forlot Deeyah Norge og etablerte seg i Storbritannia. 
Page 16 of 34First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use