Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Deeyah mottok årets Ossietzkypris
Norsk PEN har tildelt årets Ossietzkypris til den norsk-pakistanske sangeren, musikkprodusenten, komponisten, filmskaperen og menneskerettighetsaktivisten Deeyah under et arrangement på Litteraturhuset 15. november.  Deeyah ble født i Oslo i 1977 og fikk kontrakt med et plateselskap i en alder av 13 år. Men det norsk-pakistanske miljøet kritisert Deeyah og hennes familie, og i en alder av 17 år, etter fortsatt  trakassering og frykt for sin egen sikkerhet, forlot Deeyah Norge og etablerte seg i Storbritannia. 
Tyrkia: Knebling av ytringsfriheten når stadig nye høyder
Den negative utviklingen i Tyrkia fortsetter: "Bruddene på vanlig rettspraksis og knebling av ytringsfriheten når stadig nye høyder i Tyrkia. Tallene på arresterte journalister, forfattere og forleggere svinger, men omfanget er alarmerende. Ekstraordinære rettsordninger er innført og styrt av de politiske makthavere", skriver William Nygaard og Eugene Schoulgin i et innlegg i Aftenposten 6. november.
Irina Khalip: Jeg ble truet, slått og arrestert pga. det jeg skrev.
2. april 1997, mens hun dekket en protest mot den foreslåtte gjenforening av Hviterussland med Russland, opplevde Khalip at faren, en dokumentarfilmskaper, ble slått bevisstløs. Hun ble selv skamslått av politiet.  Hun er den første av 23 saker som nå profileres gjennom IFEX´ kampanje mot straffefrihet.  Les mer om kampanjen her.  Se kalender med alle sakene her.  Se PEN Internationals kampanje med Latinamerika-fokus her.
Hvorfor ytringsfrihet når den skaper så mye bråk?
"Ytringsfriheten er ikke bare en menneskerettighet, men den fundamentale rettighet - uten den står alle de andre rettighetene i fare. Men hvorfor skal vi ha ytringsfrihet når den i stadighet bidrar til å fornærme, såre og hisse opp grupper i samfunnet", spurte Peter Normann Waage i sitt foredrag under konferansen "Courage" i Bergen 23. oktober,
PEN fordømmer angrepet på på Malala Yousufzai
"Angrepet på Malala Yousufzai, en særdeles modig 14-årig skolejente i Mingora, Pakistan, har med god grunn vakt bestyrtelse over store deler av verden.(....)  Norsk PEN vil uttrykke sin varme støtte til kampen Malala Yousufzai fører for en rettighet vi i Norge lenge har tatt for gitt og sin avsky mot de kreftene som prøver å kneble modige stemmer som hennes", skriver Norsk PENs nestleder Elisabeth Eide i en epost fra Kabul, Afghanistan.
En hilsen til vårt æresmedlem, Ales Bialiatski, på hans 50-årsdag
I Hviterussland sitter menneskerettighetsforkjemeperen Ales Bialiatski fenglset.  Norske MR-organisasjoner hyller Ales på hans 50-årsdag.  Les artikkelen i Dagsavisen her.
Reisebrev fra Kabul
Norsk PENs nestleder, Elisabeth Eide, befinner seg nå i Afghanistan der hun skal tilbringe den kommende måneden for å skrive bok sammen med sin mann.  Hun har sendt oss et reisebrev der hun forteller om sine inntrykk fra byen og, ikke minst, om aktivitetene på Forfatternes Hus i Kabul.  Les også Eides artikkel fra Kabul i Klassekampen 1. oktober her.
Page 16 of 33First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use