Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Gro Hillestad Thune: Norske organisasjoner er for passive
Advokat og MR-akritivst Gro Hillestad Thune gikk hardt ut mot norske organisasjoner på seminaret om papirløse asylsøkere på Litteraturhuset forrige uke.  Hun mente norske organisasjoner og hele det sivile samfunn har vært alt for passive når det gjelder å bidra til å endre regelverk og bedre situasjonen for papirløse.  Hun mente også denne gruppen ikke har reelle ytringsmuligheter.
På FN´s morsmålsdag 21 februar, lanserte Norsk PEN Maktabaa.com.
Maktabaa.com er en oversikt over de aller fleste afrikanske språk som finnes i alle afrikanske land, samt afrikanske forfattere og deres verker. Maktaba betyr bibliotek på kiswahili, arabisk og urdu.
Et nødskrik fra Syria
«I Syrias moderne historie har verden ikke sett maken til den tapperhet og det mot som revolusjonære syrere nå viser.  Og verden har aldri vært vitne til en slik stillhet (som det internasjonale samfunnet viser) og som nå anses som medvirkning til  drap og utryddelse av mitt folk», sier den syriske forfatteren Khaled Khalifa i et brev til forlegger og PEN-styremedlem Asbjørn Øverås.
Religiøse følelser undergraver ytringsfrihet og politisk debatt
Politisk bruk av religiøse symboler og spill på religiøse følelser undergraver ytringsfrihet og politisk debatt mange steder i verden.  Lovfestede eller politisk fortolkede påbud og forbud definerer skam, ære og straff i strid med grunnleggende menneskerettigheter, skriver Ann-Magrit Austenå på vegne av styret i norsk PEN.
Tyrkia tilbake i versting-rolle
Tyrkia er på vei tilbake der landet var for 20 år siden: På listetoppen blant verdens verstinger når det gjelder å fengsle forfattere og journalister. Sara Whyatt - program director, freedom of expression, i PEN International ga klart uttrykk for at utviklingen nå går feil vei under statsminister Recep Tayyip Erdoğan.
Iransk fribyforfatter i Trondheim får internasjonal pris
Den iranske journalisten, bloggeren og aktivisten Asieh Amini er en av mottagerne av Oxfam Novi/PEN Internationals ytringsfrihetspris for 2011.  Prisen overrekkes på et arrangement i Haag 19.01.  Amini er for tiden fribyforfatter i Trondheim
Hviterussisk PEN beklager bortvisning av dansk-norsk PEN-delegasjon
"Motta mine unskyldninger", sier æresmedlem i Hviterussisk PEN, tidligere presidentkandidat Vladimir Nekljajev, i et følelsesladet brev til Dansk og Norsk PEN etter at en delegasjon fra de to PEN-sentrene ble tvangsreturnert fra Minsk mandag morgen.
Page 16 of 30First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use