Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Pinar Selek: Livstidsdom etter tre frifinnelser
Norsk PEN og PEN-sentere over hele verden protesterer livstidsdommen (in absentia) over den tyrkiske skribenten og sosiologen Pinar Selek som ble kjent 24. januar.  Selek var fra før frikjent i tre rettsinstanser.  Tidligere PEN-leder Kjell Olaf Jensen kallte allerede i 2006 Selek-saken for "årets groveste rettsovergrep".
Styret i Tyrkisk PEN under politietterforskning
PEN International og PEN-sentere over hele verden fordømmer etterforskningen av styret i Tyrkisk PEN.  Med bakgrunn i den kontroversielle paragraf 301 i den tyrkiske straffeloven, skal styret angivelig ha "fornærmet den tyrkiske stat."
2012: Et dårlig år for ytringsfriheten – et blodig år for journalister
2012 var et av de blodigste årene noensinne for journalister og mediearbeidere over hele verden.  Mer enn 130 journalister ble drept ifm. utøvelsen av sitt yrke.  Parralellt med dette var 2012 et skrekkens år mht. internet, personvern og statlig overvåking.
Tyrkias president i dialog med delegasjon fra PEN International
En delegasjon fra PEN International, der blant annet Norsk PEN deltok, har nylig gjennomført en ukes besøk i Tyrkia.  Taler og debatter på bokmessen i Istanbul og politiske møter i Ankara, bl.a. med Tyrkias president Abdullah Gül, sto på dagsorden.  Sistnevnte ga uttrykk for at "ytringsfrihetsovergrepene kaster mørke skygger over Tyrkias utvikling."
Deeyah mottok årets Ossietzkypris
Norsk PEN har tildelt årets Ossietzkypris til den norsk-pakistanske sangeren, musikkprodusenten, komponisten, filmskaperen og menneskerettighetsaktivisten Deeyah under et arrangement på Litteraturhuset 15. november.  Deeyah ble født i Oslo i 1977 og fikk kontrakt med et plateselskap i en alder av 13 år. Men det norsk-pakistanske miljøet kritisert Deeyah og hennes familie, og i en alder av 17 år, etter fortsatt  trakassering og frykt for sin egen sikkerhet, forlot Deeyah Norge og etablerte seg i Storbritannia. 
Tyrkia: Knebling av ytringsfriheten når stadig nye høyder
Den negative utviklingen i Tyrkia fortsetter: "Bruddene på vanlig rettspraksis og knebling av ytringsfriheten når stadig nye høyder i Tyrkia. Tallene på arresterte journalister, forfattere og forleggere svinger, men omfanget er alarmerende. Ekstraordinære rettsordninger er innført og styrt av de politiske makthavere", skriver William Nygaard og Eugene Schoulgin i et innlegg i Aftenposten 6. november.
Irina Khalip: Jeg ble truet, slått og arrestert pga. det jeg skrev.
2. april 1997, mens hun dekket en protest mot den foreslåtte gjenforening av Hviterussland med Russland, opplevde Khalip at faren, en dokumentarfilmskaper, ble slått bevisstløs. Hun ble selv skamslått av politiet.  Hun er den første av 23 saker som nå profileres gjennom IFEX´ kampanje mot straffefrihet.  Les mer om kampanjen her.  Se kalender med alle sakene her.  Se PEN Internationals kampanje med Latinamerika-fokus her.
Page 16 of 33First   Previous   11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use