Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Gratulerer med Morsmålsdagen 2014
I morgen, 21. februar, feires den internasjonale Morsmålsdagen i bibliotek over hele landet. Norsk PEN har bidratt til feiringen ved å gi fribyantologien "De stemmeløses røst" i gave til alle deltakende bibliotek. God Morsmålsdag!
Mansour Koushan (1948-2014)

I går mottok vi nyheten om at tidligere fribyforfatter og Ossietzkyprisvinner, den iranske dramatikeren, forfatteren og regissøren Mansour Koushan, er død etter en tids sykdom. Våre tanker går til Mansours nære familie, og vi lyser fred over en ruvende og stridbar manns minne.

Delta på PENs OL-kampanje for ytringsfriheten
Som en del av av PEN International´s Sotsji -OL kampanje – «Ut i kulda» - planlegges en såkallt «Tordenbrak»-kampanje for å fokusere på de nylig vedtatte og svært strenge lovene som vil begrense ytringsfriheten i Russland.  Vi oppfordrer våre medlemmer og andre interesserte til å delta.
Journalistar og språkleg rettferd
Diktaren Jon Fosse har utfordra Norsk PEN til å støtte journalistar som vil bruke si eiga målform i aviser og andre media.
Sotsji-OL: Ytringsfriheten skjøvet ut i kulden!
Russland har siste år innført flere lover som begrenser ytringsfrihet og synspunkter fra opposisjonen, noe som utgjør en trussel for våre skribent-, journalist og blogger-kolleger i landet.  Under årets OL vil PEN-sentere over hele verden protestere mot de mange strenge restriksjonene mot ytringsfriheten som er blitt innført etter at Putin igjen ble president i Russland i mai 2012.
Kriminalisering av kunnskap
"Jeg har bare gitt en forelesning i kvantefysikk, sier Celal til dommeren. Hvordan kan dere gjøre det til et lovbrudd? Dere kriminaliserer kunnskap og vitenskap, poengterer han, uforstående til hva han har blitt en del av."  Jørgen Lorentzen og William Nygaard har nylig observert en av de mange masse-rettsakene i Tyrkia.
Tistlane brenn, igjen. Angst og opprør i Tyrkia.
Artikkel av Brit Bildøen, forfatter og styremedlem i Norsk PEN om menneskerettighetenes hardt pressede kår i Tyrkia. Nylig ble seks journalister dømt til 3000 års fengsel. I dag, 21. november, står professor og forfatter Busra Ersanli for retten tiltalt for å ha ledet en ulovlig organisasjon. Norsk PEN er til stede under rettssaken representert ved William Nygaard og Carl Morten Iversen.
Page 4 of 27First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Click Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use