Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Ny antologi skrevet av fribyforfattere i Norge
"Instruks i å skrive horedikt" er en antologi med tekster og karikaturtegninger av fribyforfattere i Norge. Antologien er tospråklig - norsk og engelsk. For tredje gang har Norsk PEN tatt initiativ til en slik antologi.
Fengslede Forfatteres Dag 2014
Fengslede Forfatteres Dag er PEN Internationals årlige, globale markering for fengslede og forfulgte forfattere verden over.  Dagen markeres normalt 15. november, men årets arrangement i Norsk PENs regi er flyttet fram til torsdag 13.11, jfr. nyhetssaken under denne.
Ossietzkyprisen 2014 er tildelt Sidsel Wold
Årets Ossietzkypris er tildelt journalisten Sidsel Wold.  Prisen ble overrakt under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag 13. november.  Les Sidsel Wolds takketale på denne lenken
Norsk PEN og Handke-debatten
Dagbladet skriver 10. oktober at "den norske delen av verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon fordømte tildelinga" av Ibsen-prisen til forfatteren Peter Handke. Dette er feil. Norsk PEN har ikke på noe tidspunkt fordømt pristildelingen. Styret i Norsk PEN reagerer på påstanden.
PEN International setter klima på dagsorden
For første gang i historien vedtar PEN International en resolusjon der det fokuseres på de dramatiske endringene i verdens klima.  Initiativet kom fra Norsk PEN.
Edward Snowden får alternativ Nobelpris
Varsleren Edward Snowden mottar nå en felles ærespris sammen med Guardianredaktør Alan Rusbridger  "... for sitt mot og dyktighet ved å avsløre statlig overvåking som bryter med grunnleggende demokratiske prosesser og konstitusjonelle rettigheter."  Prisen, "the 2014 Right Livelihood Honorary Award", hedrer "modig og effektivt arbeid for menneskerettigheter, pressefrihet, sivile rettigheter og kampen for klimaet" og deles ut i Stockholm 1. desember.
Handke-debatten: Hva som ble sagt på Litteraturhuset
Den internasjonale Ibsenprisen 2014 er tildelt den østerrikske forfatteren og dramatikeren Peter Handke. Tildelingen reiser en rekke spørsmål, som juryen for den statlig finansierte prisen har unnlatt å gå inn på. Handke er ikke bare kjent for sitt forfatterskap, men også for sin støtte til tidligere president i Serbia, Slobodan Milošević. Les referatet fra seminaret ved å klikke på overskriften.  Se opptak fra debatten på denne lenken.
Page 4 of 32First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use