Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Støtte til PEN Myanmar
Gjennom et formellt samarbeid med Norsk PEN støtter Samfunnsviterne et større, litterært prosjekt i Myanmar.  Samfunnsviternes støtte går til en rekke tiltak og aktiviteter innenfor prosjektet «Litterature for everyone», som er planlagt for 2015.
Norsk PEN i Iran - forsiktig optimisme
Fra 11. til 20. oktober besøkte en delegasjon fra Norsk PEN Iran. "Den politiske situasjonen i landet under delegasjonens besøk var preget – på alle nivåer – av to ting: En grunnleggende optimisme i kjølvannet etter Amadinejads fall og Rouhanis maktovertakelse. Og en avventende holdning i påvente av utfallet av atomforhandlingene med USA og eventuelle lettelser i de internasjonale sanksjonene", heter det blant annet i delegasjonens rapport.
Hege Newth Nouri ansatt som ny generalsekretær i Norsk PEN
Når Carl Morten Iversen 1. mai neste år går av som generalsekretær i Norsk PEN etter over tretten år, tar Hege Newth Nouri over stafettpinnen.  Newth Nouri jobber i dag som nasjonal fribykoordinator i Norsk PEN. 
Norsk PEN lanserer omfattende Tyrkiarapport
I november 2012 sa daværende president Abdullah Gül følgende om ytringsfrihet i Tyrkia til en delegasjon fra PEN International : "There are many good things unfolding in Turkey, but these concerns cast a shadow over the progress we are achieving." Les hvordan ytringsfrihetssituasjonen i Tyrkia har utviklet seg siden 2012 i Norsk PENs ferske rapport.  Last ned rapporten som pdf her.
Ny antologi skrevet av fribyforfattere i Norge
"Instruks i å skrive horedikt" er en antologi med tekster og karikaturtegninger av fribyforfattere i Norge. Antologien er tospråklig - norsk og engelsk. For tredje gang har Norsk PEN tatt initiativ til en slik antologi.
Fengslede Forfatteres Dag 2014
Fengslede Forfatteres Dag er PEN Internationals årlige, globale markering for fengslede og forfulgte forfattere verden over.  Dagen markeres normalt 15. november, men årets arrangement i Norsk PENs regi er flyttet fram til torsdag 13.11, jfr. nyhetssaken under denne.
Ossietzkyprisen 2014 er tildelt Sidsel Wold
Årets Ossietzkypris er tildelt journalisten Sidsel Wold.  Prisen ble overrakt under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag 13. november.  Les Sidsel Wolds takketale på denne lenken
Page 4 of 33First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use