Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Attentatet i Paris: Debatt på Litteraturhuset lørdag 10. januar kl. 16
Lørdag 10. januar kl. 16.00 arrangerte Litteraturhuset i samarbeid med Fritt Ord og Norsk PEN debatt som markering mot terrorangrepet på Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris 7. januar.  Les William Nygaards appell på møtet. 
Norsk PEN fordømmer terroraksjonen i Paris

Norsk PEN fordømmer dagens terroraksjon mot det satiriske magasinet Charlie Hebdo der 12 mennesker er meldt drept.  Styreleder William Nygaard maner til samhold og klokskap. Vi oppfordrer også medlemmer og andre som er i eller i nærheten av Stavanger de neste ukene, til vise sin solidaritet med avistegnere over hele verden gjennom å besøke utstillingen "Ytringsfrihet og avistegning" på Sølvberget Stavanger Bibliotek.  Utstillingen ble åpnet 8. januar av vårt styremedlem Ann-Magrit Austenå. Se åpningstalen her. Ytterligere informasjon her.

22. januar: "Folkemordet på armenerne"
Norsk PEN inviterer til lansering og debatt i forbindelse med utgivelse av Jahn Otto Johansens nye bok «Folkemordet på armenerne» i Fritt Ords lokaler.  NB! Påmelding er nødvendig.
Norsk PEN søker ny fribykoordinator
Vår fribykoordinator, Hege Newth Nouri, går til våren over i stillingen som generalsekretær i Norsk PEN og vi søker ny koordinator.  søknadsfrist 15. januar.
Støtte til PEN Myanmar
Gjennom et formellt samarbeid med Norsk PEN støtter Samfunnsviterne et større, litterært prosjekt i Myanmar.  Samfunnsviternes støtte går til en rekke tiltak og aktiviteter innenfor prosjektet «Litterature for everyone», som er planlagt for 2015.
Norsk PEN i Iran - forsiktig optimisme
Fra 11. til 20. oktober besøkte en delegasjon fra Norsk PEN Iran. "Den politiske situasjonen i landet under delegasjonens besøk var preget – på alle nivåer – av to ting: En grunnleggende optimisme i kjølvannet etter Amadinejads fall og Rouhanis maktovertakelse. Og en avventende holdning i påvente av utfallet av atomforhandlingene med USA og eventuelle lettelser i de internasjonale sanksjonene", heter det blant annet i delegasjonens rapport.
Hege Newth Nouri ansatt som ny generalsekretær i Norsk PEN
Når Carl Morten Iversen 1. mai neste år går av som generalsekretær i Norsk PEN etter over tretten år, tar Hege Newth Nouri over stafettpinnen.  Newth Nouri jobber i dag som nasjonal fribykoordinator i Norsk PEN. 
Page 4 of 33First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use