Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Oslo 9. september: Gud i grunnloven - debatten: Hva ble sagt?
I 1814 ble det understreket hvor viktig deet var for den unge norske staten å ha en herskende religion.  Fra 2012 har ikke Norge lenger en statsreligion, men paragraf 2 i grunnloven slår fast at "verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv".  Men har Gud i det hele tatt noe i grunnloven å gjøre.  Les rapporten fra seminaret og få svar på dette og andre spørsmål ved å klikke på overskriften.
"... aldri mer slippes løs ..." – RAPPORT FRA seminar om justismord
Seminartittelen «… aldri mer slippes løs …» viser til statsadvokat Dorenfeldts uttalelse om Fredrik Fasting Torgersen under rettsaken mot ham i 1958.  Seminaret ga en bred og dyptpløyende gjennomgang av justismordets anatomi innenfor et historisk og internasjonalt perspektiv med bakgrunn i saken mot Fredrik Fasting Torgersen. Les rapporten fra seminaret v ed å klikke på overskriften.

De palestinske journalistene Duhair og Gareib er drept
29. juli rapporterte The Palestinian Center for Development and Media Freedoms (MADA) om drapet på de palestinske journalistene Ezat Abu Duhair og Baha Kamel Gareib. Norsk PEN fordømmer drapene på journalistene og israelernes målrettede angrep på palestinske mediehus og journalister. Israelske myndigheter må tillate journalister å bevege seg fritt og de må anerkjenne de palestinske journalistenes rett til å rapportere fritt om hva som skjer i regionen.
Oslo – en by for forfulgte forfattere
På eget initiativ har Norsk PEN valgt å uttale seg om bibliotekmeldingen «Borgernes bibliotek. Bibliotekplan for Oslo kommune i perioden 2014 til 2018» som kulturbyråd Hallstein Bjercke la frem i mars i år.  Meldingen er ikke lagt ut på høring, men Norsk PEN fant det allikevel fornuftig å dele noen betraktninger med Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune.  Det gjelder særlig fribyforfatterordningen, samt varsel om nedlegging av to bibliotekfilialer på Nordtvet og Bjerke. 
Hviterussland: Ales Bialiatski er fri!
Den hviterussiske skribenten og menneskerettighetsforkjemperen Ales Bialiatski ble 21. juni sluppet ut av fengselet han hadde sittet i siden 4. august 2011.  Bialiatski er en av Norsk PENs æresmedlemmer.  Se en kort video fra hans tilbakekomst til Minsk her.
Norsk PEN støtter internasjonal uttalelse om internet og MR
Norsk PEN har sluttet seg til en internasjonal uttalelse om menneskerettigheter og internet.  Uttalelsen er støttet av 48 organisasjoner og formidlet til FNs Menneskerettighetsråd av initiativtageren, ARTICLE 19.
Historien om Gezi-demonstrasjonene i Istanbul i fjor er nå tilgjengelig online
Visste du at den første personen som protesterte mot ødeleggelse av Geziparken ikke var blant fjorårets demonstranter, men en mann som protesterte mot bygging i parken for seks tiår siden?
Page 7 of 34First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use