Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Sotsji-OL: Ytringsfriheten skjøvet ut i kulden!
Russland har siste år innført flere lover som begrenser ytringsfrihet og synspunkter fra opposisjonen, noe som utgjør en trussel for våre skribent-, journalist og blogger-kolleger i landet.  Under årets OL vil PEN-sentere over hele verden protestere mot de mange strenge restriksjonene mot ytringsfriheten som er blitt innført etter at Putin igjen ble president i Russland i mai 2012.
Kriminalisering av kunnskap
"Jeg har bare gitt en forelesning i kvantefysikk, sier Celal til dommeren. Hvordan kan dere gjøre det til et lovbrudd? Dere kriminaliserer kunnskap og vitenskap, poengterer han, uforstående til hva han har blitt en del av."  Jørgen Lorentzen og William Nygaard har nylig observert en av de mange masse-rettsakene i Tyrkia.
Tistlane brenn, igjen. Angst og opprør i Tyrkia.
Artikkel av Brit Bildøen, forfatter og styremedlem i Norsk PEN om menneskerettighetenes hardt pressede kår i Tyrkia. Nylig ble seks journalister dømt til 3000 års fengsel. I dag, 21. november, står professor og forfatter Busra Ersanli for retten tiltalt for å ha ledet en ulovlig organisasjon. Norsk PEN er til stede under rettssaken representert ved William Nygaard og Carl Morten Iversen.
Pussy Riot-medlem Nadezhda Tolokonnikova "forsvunnet".

Norsk PEN er svært bekymret for fengselsforholdene til Pussy Riot-medlem Nadezhda Tolokonnikova, hvis nåværende oppholdssted ikke er blitt offentliggjort av russiske myndigheter. 22. oktober 2013 ble hun flyttet fra en straffekoloni hvor hun sonet to års fengsel, og det antas at hun er på vei til - eller allerede har kommet til - et (foreløpig) ukjent fengsel. Verken mannen eller hennes advokat har hatt noen kontakt med henne siste tre uker.

Sidsel Mørck - en glad prisvinner
"Sidsel Mørck har vært en tydelig og viktig stemme i norsk offentlighet i mange tiår. Hun har stått ved sine hovedkampsaker, miljøvern og kvinnesak, gjennom skiftende tider og med varierende oppslutning og interesse. Det skal mot og utholdenhet til for å stå i kampen så lenge", sa styret i Norsk PEN i sin begrunnelse for årets tildeling. 
Füsun Erdoğan og fem andre tyrkiske journalister får livstidsdommer

En domstol i Istanbul avsa tirsdag en kjennelse i den såkallte MLKP-saken der seks journalister ble dømt til fengsel på livstid.  Norsk PEN ber medlemmer av den norske delegasjonen som nå er på statsbesøk i Tyrkia, om å reagere skarpt overfor sitt vertskap.

23. november: Den internasjonale dagen mot straffefrihet

Når en person opptrer med straffefrihet, betyr det at handlingen ikke får konsekvenser. Trusler, trakassering, angrep og drap forblir ustraffet.  I de siste 10 årene er mer enn 500 journalister blitt drept. Når journalister er blitt drept går morderne fri i 9 av 10 tilfeller.  Utallige andre borgere, kunstnere, bloggere, musikere og journalister er blitt trakassert, truet, torturert, skremt, fengslet for å utøve sine grunnleggende menneskerett - å uttrykke seg fritt. De fleste forbrytelser mot ytringsfriheten forblir ustraffet.

Page 8 of 31First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use