Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Ytringsfrihet og Grunnloven: Anine Kierulf utfordrer sentrale politikere
Anine Kierulf, som nylig fullførte sin doktoravhandling om dette tema, utfordrer Martin Kolberg (Ap) og Michael Tetzschner med sin foredragstittel: "Ytringsfrihet og ytringsfrekkhet – Grunnloven og andre grunnlag".  I tillegg: Knut Nærums "Norgeshistorien på 10 minutter.   På Litteraturhuset i Oslo, torsdag 24. april kl 20.00.
Knausgård signerer PEN-protest mot tyrkiske myndigheter
Karl Ove Knausgård er blandt en rekke ledende forfattere fra  hele verden som har uttrykt alvorlig bekymring for de alvorlige truslene mot ytringsfrihet i Tyrkia i et åpent brev publisert 28. mars. Innflytelsesrike forfattere som Orhan Pamuk og Günter Grass har gitt sin tilslutning til brevet fra PEN International der man ber tyrkiske myndigheter respektere ytringsfriheten som en universell og fundamental menneskerettighet, ogsamtidig skape et miljø der alle borgere er i stand til å uttrykke seg fritt uten frykt for sensur eller straff.
Afghanistan - velkommen til boklansering 3. april
Den 5. april er det valg i Afghanistan, og de fleste utenlandske styrkene er på vei ut. Situasjonen er spent og usikker – og vi får stadige påminnelser om hvor aktuelt det er å følge det som skjer i landet, ikke minst med den afghanske sivilbefolkningen. Norsk PEN, Afghanistankomiteen og Pax Forlag inviterer til lansering av Elisabeth Eide og Terje Skaufjords bok "Afghanistan – ingen fred å få."
Erdogan stenger Twitter

I et desperat forsøk på å kontrollere korrupsjonslekkasjer har den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan nå stengt Twitter i Tyrkia. "Det internasjonale samfunnet kan si ditt og datt. Jeg bryr meg ikke", sa Erdogan tidligere denne uken og truet med å stoppe Twitter. Kort tid etter fikk twitter-brukere i Tyrkia store tekniske problemer.

Hederspris til Eugene Schoulgin
Forfatteren og ytringsfrihetsforkjemperen Eugene Schoulgin, tidligere internasjonal sekretær i PEN International og leder for dens Writers in Prison-committee, er tildelt Den norske Forfatterforening´s ærespris.  "Gjennom PEN-apparatet har Eugene vært instrumentell i arbeidet med å bygge solide, bærekraftige og selvstendige organisasjoner med fokus på ytringsfrihet uten innblanding fra myndigheter", heter det blant annet i DnF-styrets begrunnelse.
Norsk PEN fordømmer journalistdrap

Norsk PEN fordømmer drapet på SRs korrespondent Nils Horner i Kabul i går.  "Vi ser dette som et angrep på fri rapportering i konfliktområder og uttrykker vår bekymring for at Afghanistan skal havne i medieskyggen nå som landet står overfor store utfordringer, blant annet valget i april", sier Norsk PENs arbeidsutvalg.

Trenger vi fotsatt §135a? Ingen klare konklusjoner fra ekspertpanel.

Paragrafen er kontraproduktiv hevdet forlegger Anders Heger og advokat Jon Wessel-Aas under en debatt på Litteraturhuset 25. februar.  Sistnevnte vil allikevel ikke fjerne paragrafen.  «Ytringsfriheten er ikke absolutt.  Vi har et større problem når det gjelder latskap og likegyldighet», sa Wessel-Aas og hevdet at en lovhjemmel ikke vil løse alle problemer, men at vi må bruke ytringsfriheten til å bekjempe rasistiske uttalelser.

Page 8 of 32First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use