Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
TYRKIA: Norsk PEN ber kongen utsette statsbesøket
I et brev som ble levert til slottet 25. september ber Norsk PEN Kong Harald om å avlyse det planlagte statsbesøket i Tyrkia.  "Norsk PEN advarer mot de konsekvensene besøket kan få i form av styrket legitimitet for regimet og en tilsvarende svekket situasjon for alle som kjemper for ytringsfrihet og fengslede skribenter", står det blant annet i brevet.
Anders Heger valgt til styremedlem i PEN International

Norsk PENs mangeårige leder, skribent, forfatter, journalist, aktivist og forlegger Anders Heger, ble sist uke valgt inn i PEN Internationals styre under organisasjonens 79 kongress i Reykjavik.

Snowden-saken: Partiene svarer, i det minste seks av dem

Forrige uke spurte Norsk PEN samtlige norske partier om de synes det er greit at USA overvåker norske borgere, samt et par oppfølgemde spørsmål.  Seks av partiene har nå respondert.

Åpent brev til politikerne: Er det greit at USA overvåker norske borgere?
"Norske politikere har stort sett vært tause i Edward Snowdensaken.  I valgkampen er den ikke blitt nevnt. Men denne saken får stadig nye og skremmende konsekvenser", sier ledelsen i Norsk PEN i et åpent brev til norske politikere og spør samtidig om hva de mener.
Edward Snowden: Saken fortsetter
Reportere Uten Grenser og INDEX on Censorship er blant de mange organisasjonene som protesterer mot at den brasilianske samboeren til Guardian-journalist Glenn Greenwald, David Miranda, ble holdt tilbake på Heathrow i ni timer forrige uke.  En annen organisasjon ber nå statsminister Cameron bekrefte sin forpliktelse til presse- og ytringsfrihet etter at engelsk politi knuste harddisker i avisen The Guardian.  Engelsk PEN griper nå også inn i saken.
Tyrkia - i frykt og lovløshet
"Ser vi en sammenheng mellom protestene i Istanbul og Ankara, rettsakene mot opposisjonelle og ledelsens maktpolitikk?", spør Norsk PENs leder William Nygaard i dagens kronikk i Aftenposten (08.08.13)  Dommene 5. august i Ergenekon-dskrn var tragiske for Tyrkia som rettsammfunn.
Over 150 organisasjoner ber Obama beskytte varslere
Over 150 medlemmer av ytringsfrihetsnettverket IFEX og partnere av ARTICLE 19, samt en rekke PEN-sentere, har nå, i et felles brev, sendt en appell til president Barack Obama og bedt ham droppe anklagene mot Edward Snowden, samt revidere loven som beskytter varslere.
Page 8 of 29First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use