Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Erdogan stenger Twitter

I et desperat forsøk på å kontrollere korrupsjonslekkasjer har den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan nå stengt Twitter i Tyrkia. "Det internasjonale samfunnet kan si ditt og datt. Jeg bryr meg ikke", sa Erdogan tidligere denne uken og truet med å stoppe Twitter. Kort tid etter fikk twitter-brukere i Tyrkia store tekniske problemer.

Hederspris til Eugene Schoulgin
Forfatteren og ytringsfrihetsforkjemperen Eugene Schoulgin, tidligere internasjonal sekretær i PEN International og leder for dens Writers in Prison-committee, er tildelt Den norske Forfatterforening´s ærespris.  "Gjennom PEN-apparatet har Eugene vært instrumentell i arbeidet med å bygge solide, bærekraftige og selvstendige organisasjoner med fokus på ytringsfrihet uten innblanding fra myndigheter", heter det blant annet i DnF-styrets begrunnelse.
Norsk PEN fordømmer journalistdrap

Norsk PEN fordømmer drapet på SRs korrespondent Nils Horner i Kabul i går.  "Vi ser dette som et angrep på fri rapportering i konfliktområder og uttrykker vår bekymring for at Afghanistan skal havne i medieskyggen nå som landet står overfor store utfordringer, blant annet valget i april", sier Norsk PENs arbeidsutvalg.

Trenger vi fotsatt §135a? Ingen klare konklusjoner fra ekspertpanel.

Paragrafen er kontraproduktiv hevdet forlegger Anders Heger og advokat Jon Wessel-Aas under en debatt på Litteraturhuset 25. februar.  Sistnevnte vil allikevel ikke fjerne paragrafen.  «Ytringsfriheten er ikke absolutt.  Vi har et større problem når det gjelder latskap og likegyldighet», sa Wessel-Aas og hevdet at en lovhjemmel ikke vil løse alle problemer, men at vi må bruke ytringsfriheten til å bekjempe rasistiske uttalelser.

William Nygaard: Er frie ytringer mulig i 2014?
"Ytringsfriheten er til enhver tid en temperaturmåler på den etiske helse i et demokrati."  Slik innleder Norsk PENs styreleder, William Nygaard, dagens kronikk i Klassekampen 4. mars.  Kronikken er en nedredigert versjon av en større artikkel i siste nummer av PROSA.  Du kan lese hele PROSA-artikkelen ved å klikke på overskriften.
Mottakelse for fribyforfatter Mahsa Nikan
26. februar arrangerte Oslo kommune en offisiell mottakelse for Mahsa Nikan, fribyforfatteren i Oslo. Det ble en flott seanse med hilsener, taler, opplesning, fortelling, musikk og sang og til og med spontan dans. Norsk PEN var representert ved styremedlem Peter Normann Waage og koordinator Hege Newth Nouri.
Gratulerer med Morsmålsdagen 2014
I morgen, 21. februar, feires den internasjonale Morsmålsdagen i bibliotek over hele landet. Norsk PEN har bidratt til feiringen ved å gi fribyantologien "De stemmeløses røst" i gave til alle deltakende bibliotek. God Morsmålsdag!
Page 8 of 32First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use