Search
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Over 150 organisasjoner ber Obama beskytte varslere
Over 150 medlemmer av ytringsfrihetsnettverket IFEX og partnere av ARTICLE 19, samt en rekke PEN-sentere, har nå, i et felles brev, sendt en appell til president Barack Obama og bedt ham droppe anklagene mot Edward Snowden, samt revidere loven som beskytter varslere.
Støtt Snowden, delta på markering foran Stortinget 11.07 kl 12.00
Norsk PEN har mottatt svært mange hyggelige tilbakemeldinger, både fra medlemmer, fra ikke-medlemmer og kolleger i inn- og utland, på grunn av vårt engasjement i Snowden-saken.  Takk for det.   I samarbeid med Amnesty International Norge inviterer vi nå til en markering foran Stortinget på torsdag 11. juli kl 12.00.  Klikk på lenken for å lese Eugene Schoulgins appell på vegne av Norsk PEN.
Faremo misforstår Norsk PENs anmodning
Justisminister Grete Faremo har misforstått Norsk PENs anmodning om å innvilge Edward Snowden asyl.  Vi har aldri påstått at han er forfatter og da må vår anmodning følges opp med en politisk beslutning.  Det er blitt gjort i andre tilfeller.
Norsk PEN ber Faremo sørge for at Snowdens asylsøknad vurderes på nytt
Med henvisning til artikkel 14 i FNs Menneskerettighetserklæring ber Norsk PEN justisminister Grete Faremo instruere UDI om å vurdere Edward Snowdens asylsøknad på nytt.
Hege Newth Nouri ny, nasjonal koordinator for fribyene
Styret i Norsk PEN har ansatt Hege Newth Nouri i stillingen som ny, nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere.  Stillingen er ment som en service-stilling for byene og forfatterne, men skal også bidra til å gjøre fribyordningen mer kjent i offentligheten.
Norsk PEN ber Faremo ta ansvar for afghanske tolker
I et brev til justisminister Grete Faremo i dag står det blant annet at "Norsk PEN ser med stor bekymring på den avvisende holdningen regjeringen har vist overfor de 50 afghanske tolkene som har søkt om beskyttelse i Norge, etter å ha bidratt på avgjørende måte til den norske innsatsen i Faryab."
Kvinnelige journalister og ytringsfrihet
Denne uken var kvinnelige journalister fra blant annet Afghanistan, Indonesia og Midtøsten samlet i Oslo for å diskutere de mange utfordringer de møter i sitt daglige arbeid. Det ble også tid til å møte statsministeren.
Page 8 of 28First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2013 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use