Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Bare dialog og ytringsfrihet kan hindre ny deling av Europa
Med stigende uro har Norsk PEN sett hvordan myndighetene i Russland gjennom lengre tid har hausset opp nasjonalismen i landet. Mediene er i løpet av de siste månedene blitt stadig mer ensrettet, forlag tør ikke utgi bøker av frykt for å "propagandere for ekstremisme", som det uklart heter i lovteksten.  Slik svekkes den offentlige samtalen, som er så nødvenig i et moderne samfunn.
Verdens pressefrihetsdag 2014 markeres 29. april
I anledning verdens pressefrihetsdag inviteres det til en samtale med de ukrainske journalistene Mustafa Nayyem og Sergey Leschenko om pressefrihet og propaganda under konflikten i Ukraina.  Det blir også paneldebatt om overvåkning og pressefrihet i Norge. Norsk PEN er medarrangør av denne markeringen som finner sted hos Fritt Ord, tirsdagm 29. april kl 09.00-12.30
Er det kineserne som styrer Stortinget?  Norske politikere setter næringsinteresser foran menneskerettigheter

Norsk PEN ser med bekymring på at Stortinget setter smale næringsinteresser foran hensynet til menneskerettigheter og menneskeverd.  Vi beklager sterkt at en rekke av våre sentrale politikere, som tidligere både har møtt Dalai Lama og støttet tibetanernes kamp for menneskerettigheter nå lar det pragmatiske overskygge det prinsipielle.

Ytringsfrihet og Grunnloven: Anine Kierulf utfordrer sentrale politikere
Anine Kierulf, som nylig fullførte sin doktoravhandling om dette tema, utfordrer Martin Kolberg (Ap) og Michael Tetzschner med sin foredragstittel: "Ytringsfrihet og ytringsfrekkhet – Grunnloven og andre grunnlag".  I tillegg: Knut Nærums "Norgeshistorien på 10 minutter.   På Litteraturhuset i Oslo, torsdag 24. april kl 20.00.
Knausgård signerer PEN-protest mot tyrkiske myndigheter
Karl Ove Knausgård er blandt en rekke ledende forfattere fra  hele verden som har uttrykt alvorlig bekymring for de alvorlige truslene mot ytringsfrihet i Tyrkia i et åpent brev publisert 28. mars. Innflytelsesrike forfattere som Orhan Pamuk og Günter Grass har gitt sin tilslutning til brevet fra PEN International der man ber tyrkiske myndigheter respektere ytringsfriheten som en universell og fundamental menneskerettighet, ogsamtidig skape et miljø der alle borgere er i stand til å uttrykke seg fritt uten frykt for sensur eller straff.
Afghanistan - velkommen til boklansering 3. april
Den 5. april er det valg i Afghanistan, og de fleste utenlandske styrkene er på vei ut. Situasjonen er spent og usikker – og vi får stadige påminnelser om hvor aktuelt det er å følge det som skjer i landet, ikke minst med den afghanske sivilbefolkningen. Norsk PEN, Afghanistankomiteen og Pax Forlag inviterer til lansering av Elisabeth Eide og Terje Skaufjords bok "Afghanistan – ingen fred å få."
Erdogan stenger Twitter

I et desperat forsøk på å kontrollere korrupsjonslekkasjer har den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan nå stengt Twitter i Tyrkia. "Det internasjonale samfunnet kan si ditt og datt. Jeg bryr meg ikke", sa Erdogan tidligere denne uken og truet med å stoppe Twitter. Kort tid etter fikk twitter-brukere i Tyrkia store tekniske problemer.

Page 8 of 33First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Ales Bialiatski
  • Ragip Zarakolu
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use