Search.
Kalender


Siste nyhetsbrev 
Nyheter
Det rettsløse Tyrkia
"Vi som er blitt glad i og fascinert over Tyrkia som folk og kultur blir nedstemt over å følge utviklingen de siste årene, og ikke minst de siste månedenes maktkamper", sier Norsk PENs leder William Nygaard i en kronikk som kommer på trykk i Klassekampen 30. mai.
Uverdig behandling av afghansk tolk - sendt ut av Norge i natt
Norske myndigheter gjemmer seg bak formaliteter i stedet for å ta ansvar for den afghanske tolken Faizullah Muradi. Dette til tross for at sentrale politikere har understreket Norges spesielle ansvar for dem som har arbeidet for norske styrker i Afghanistan og derfor har et beskyttelsesbehov.  NOAS melder 27. mai at Muradi ble sendt ut av landet i natt.
Massiv kritikk av Etiopias brudd på menneskerettigheter
Hika Fekede Dugassa, etiopisk forfatter og universitetslektor, var til stede da Etiopia var gjenstand for høring i FNs menneskerettighetsråd 6. mai 2014. Etiopia fikk mye kritikk for manglende gjennomføring av sine menneskerettighetsforpliktelser. Dugassa har skrevet en omfattende rapport fra høringen der han også stiller spørsmål ved om høringen i det hele tatt har noe for seg.
Al Jazeera-journalist i sultestreik - frykt for hans liv etter flytting til ukjent sted
Det er frykt for livet til Al Jaazera Arabic´s journalist Abdullah Elshamy som har sultestreiket i et egyptisk fengsel i 112 dager.  Hans advokat ba i går om at han ble overført til et sykehus innen 48 timer.  Han er nå fjernet fra fengselet i Kairo, men holdes fanget på et ukjent sted.
Norsk PEN møter Dalai Lama
En delegasjon med medlemmer fra Norsk PEN og PEN International fikk i morges et kort møte med Dalai Lama under hans Oslo-besøk.  Delegasjonen, Norsk PENs leder William Nygaard og styremedlem Peter Normann Waage og PEN Internationals visepresident Eugene Schoulgin, uttrykte glede over at Dalai Lama besøker Norge og beklaget at det offisielle Norge ikke tok ham imot.
Hilsen til Norsk PEN på pressefrihetens dag: Afghansk journalist frykter deportasjon

Afghanske journalister markerer pressefrihetens dag 3. mai under utrygge forhold - enten de arbeider i Afghanistan eller lever som flyktninger.  Utvikling i Afghanistan er usikker etter valget og denne våren er flere journalister blitt drept.  Vårt medlem Kawa Gharji har kjempet i over seks år for et trygt opphold i Norge, men hos myndighetene møter han bare uforstand.  Les hans artikkel og hans oppfordring til Norsk PEN og norske skribenter.

Bare dialog og ytringsfrihet kan hindre ny deling av Europa
Med stigende uro har Norsk PEN sett hvordan myndighetene i Russland gjennom lengre tid har hausset opp nasjonalismen i landet. Mediene er i løpet av de siste månedene blitt stadig mer ensrettet, forlag tør ikke utgi bøker av frykt for å "propagandere for ekstremisme", som det uklart heter i lovteksten.  Slik svekkes den offentlige samtalen, som er så nødvenig i et moderne samfunn.
Page 8 of 34First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   
 
Fengslede forfattere
Dette mener PEN
Styret i PEN slutter seg til de mange protestene mot Regjeringens forslag til nedskjæring i pressestøtten. En samlet bransje har gitt råd til kulturministeren om å la være å fjerne pressestøtten til aviser med mellom 4.000 og 6.000 i opplag fra 2014. Rett før jul sendte Kulturdepartementet ut høringsforslag som nå møter massiv motstand.
Æresmedlemmer
Loading...
logings
  • Khadija Ismailova
  • Can Dundar
 
Copyright 2015 - Visit Media   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use